DNA efectuează percheziții de amploare. Sunt vizate CNAS și filiala din București

Data actualizării: Data publicării:
DNA agerpres_7928426

50 de percheziții efectuate de procurorii antircorupție au loc la această oră. Este vorba despre percheziții imobiliare, dar și la două sedii ale unor instituții publice. Prejudiciul calculat de DNA este de 3 milioane de euro.

Actulizare 14:00. Procurorii DNA investighează presupuse cheltui ilegale de fonduri de către funcționari CNAS, potrivit unor surse Digi24. Astfel, procurorii au descoperit decontări de îngrijire la domiciliu pentru pacienți fictivi. Ar fi vorba despre sute de astfel de dosare. Mai grav este că pacienții care chiar aveau nevoie erau ignorați și aveau „întâietate” pacienții fictivi.

Potrivit legii, pacienții care au nevoie pot deconta până la 90 de zile de îngrijire la domiciliu, care de obicei sunt asigurate de firme de specialitate.


„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate infracțiunilor de corupție, săvârșite în perioada 2016- august 2017. Ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, în cursul zilei de 31 august 2017, sunt efectuate percheziții domiciliare în 50 locații, dintre care două sunt sedii ale unor instituții publice din București, restul sedii sau puncte de lucru ale unor societăți comerciale sau domicilii ale unor persoane”, precizează DNA într-un comunicat.

Potrivit unor surse, cele două instituții publice sunt din domeniul medical, respectiv Casa Națională de Asigurări de Sănătate și Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri