DNA: Ionel Arsene a dat înapoi o parte din mită

Data publicării:
Ionel Arsene la camasa si sacou elegant
Ionel Arsene a fost condamnat definitiv la închisoare. Foto: Facebook

Date noi în ancheta preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ. Procurorii au probe care arată că a returnat o parte din mită. Ionel Arsene este acuzat că pe vremea când era deputat ar fi luat 100.000 de euro mită pentru a-îi face un dosar la ANI unui adversar politic, Culiţă Tărâţă, fost şef al judeţului pe atunci. Pentru că planurile nu au dat roade, i s-au cerut banii inapoi. 20.000 de euro i-ar fi returnat cash în aeroportul Otopeni, iar pentru o parte s-a asigurat că firma celui carea a dat bani va primi contracte cu statul. Ionel Arsene este cercetat sub control judiciar.

În calitatea sa de deputat, dar şi de preşedinte al unei organizaţii judeţene, inculpatul Arsene Ionel ar fi primit 100.000 de euro de la o persoană”, spune Livia Săplăcan, purtătorul de cuvânt al DNA.

La un an după ce ar fi primit 100.000 de euro mită, Ionel Arsene nu a reuşit să facă ceea ce a promis: că va interveni pe lângă conducerea ANI pentru ca preşedintelui Consiliului Judeţean Neamt din acea perioadă să i se facă dosar de incompatibilitate. Aşa că cel care i-a dat banii i-a cerut înapoi.

„O persoană din anturajul denunţătorului s-a întâlnit cu Ionel Arsene la Aeroportul Otopeni şi i-a transmis acestuia că îi cere restituirea banilor prin fiul său. Urmare a acestui demers, Ionel Arsene i-a restituit celui din urmă suma de 20.000 de euro”, potrivit DNA.

Dar mai mulţi nu ar fi avut. Aşa că pentru diferenţă, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ a promis că ajută firma celui de la care a primit bani să primească un contract generos pe banii statului.

„Pentru restituirea unei părţi din suma datorată va face demersuri astfel încât firmei să-i fie atribuită o lucrare de către primăria unei localităţi din judeţul Neamţ”, se arată în referatul procurorilor.

Ionel Arsene a petrecut o noapte după gratii. Tribunalul din Bacău a decis să respingă cererea DNA de arestare preventivă, iar președintele PSD Neamţ a fost plasat sub control judiciar.

Sunt nevinovat și îmi voi dovedi nevinovăția, așa cum au făcut foarte mulți oameni politici care au fost acuzați pe nedrept. Haideți să vedem cum decurge dosarul, nu aș vrea să fac acuzații nefondate de răzbunări sau nu, cea ce știu sigur este că sunt nevinovat”, a spus el.

Fost deputat, Ionel Arsene este unul dintre cei care l-au susţinut pe Liviu Dragnea, în faţa DNA, atunci când acesta a fost pus sub acuzare în dosarul Tel Drum.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri