Dosarul CNAS. Bani pentru pacienți, folosiți pentru a plăti salariile unor medici

Data actualizării: Data publicării:
dna

Audieri-maraton la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul fraudei de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. 19 persoane au fost aduse cu mandat în faţa procurorurilor, iar 10 dintre ele au fost reținute, informează Digi24.

ACTUALIZARE. Actualizare. 10 persoane din cele 19 aduse azi la DNA pentru explicaţii în ancheta de la Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate au fost reţinute.


În urmă cu aproape două luni, preşedintele CNAS şi şeful Casei de Asigurări de Sănătate Bucureşti au fost arestaţi preventiv şi acuzaţi de abuz în serviciu. Reţeaua din care făceau parte, spun procurorii, a decontat sume fabuloase pe spatele unor pacienţi fictivi sau pentru servicii inexistente.

Extinderea cercetărilor de către procurorii anticorupție vizează noi suspiciuni de deturnare a fondurilor din bugetul asigurărilor de sănătate. Este vorba despre deturnarea unor sume destinate acoperirii unor cheltuieli pentru pacienți către bugetul de salarii destinat personalului medical din spitalele de stat pentru a reuși acoperirea unor majorări salarilale.

Cercetările au pornit după ce o persoană anchetată și arestată în acest dosar la începutul lunii septembrie a făcut un denunț în care vorbea și despre numiri preferențiale la vârful sistemului de sănătate, ca urmare a unor recomandări venite pe linie politică. Cel care a făcut denunțul este un fost șef al Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București.

Citiți și: 

România furată: Rețeta prin care au fost furați 3 milioane de euro, cu prețul vieții unor pacienți
Scandalul dosarelor fictive. Bolnavă de cancer, refuzată: „Nu mai sunt bani!”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri