Dosarul de corupție al Liei Olguța Vasilescu, înapoi la DNA

Data publicării:
160330 lia olguta vasilescu dna 04 INQ Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Dosarul de corupţie al Liei Olguţa Vasilescu se întoarce la DNA. Tribunalul Bucureşti a luat, joi, această decizie, iar procurorii ar trebui să refacă rechizitoriul în totalitate.

Primarul Craiovei, acuzat de luare de mită şi spălare de bani, susţine că acuzaţiile nu sunt reale şi că i s-ar fi încălcat dreptul la apărare. Soluţia judecătorilor nu este una definitivă şi poate fi contestată de investigatorii anticorupţie.

Este pentru a doua oară când Tribunalul București ia o astfel de decizie. Este vorba despre dosarul în care actualul edil al Craiovei este acuzată de spălare de bani și de folosire nelegală a influenței de lider politic.

Într-o fază anterioară a procesului judiciar, această decizie a fost întoarsă de Curtea de Apel din Capitală, care, printr-o soluție definitivă, a hotărât, în urmă cu mai bine de o lună, ca magistrații tribunalului să reanalizeze cererile și excepțiile în cadrul acestei proceduri prealabile judecății.

Magistrații Tribunalului au judecat din nou această cauză în urmă cu o săptămână, iar acum au ajuns la aceeași concluzie: se impune refacerea dosarului.

Este de așteptat însă ca procurorii de la DNA să atace din nou această soluție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri