Dosarele lui Dragnea și Tăriceanu rămân la aceleași completuri de judecată de la ÎCCJ

Data actualizării: Data publicării:
dragnea si tariceanu

Președinții celor două camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, vor fi judecați în continuare de completul de 5 judecători de la Înalta Curte care le-a fost deja repartizat în 13 decembrie, fără să mai fie făcută o altă tragere la sorţi.

În jur de 100 de dosare de la Înalta Curte, repartizate deja la completuri anul acesta, vor avea aceeași soartă. Decizia a fost luată de secția pentru judecători a CSM.

Judecătorii din CSM au decis în ședința de astăzi că toate dosarele din etapa de apel repartizate la jumătatea lunii decembrie la noile completuri de judecată formate în urma deciziei CCR rămân la aceste completuri și nu vor fi repartizate aleatoriu anul viitor, când, conform legii, sunt desemnate noi completuri de 5 judecători.

Așadar, dosarele aflate deja pe rol, printre care cele ale președintelui PSD, Liviu Dragnea, și președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, rămân la completurile în fața cărora au avut astăzi primul termen, dar care au amânat aceste procese.

Toate dosarele înregistrate începând cu ianuarie 2109 vor fi repartizate la noile completuri de judecată trase la sorți. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri