Elena Udrea, mărturie în lacrimi la instanţă

Data publicării:
udrea

Timp de trei ore şi jumătate, Elena Udrea a respins toate acuzaţiile DNA. Cu lacrimi în ochi a vorbit despre prietenia cu Ana Maria Topoliceanu, acum unul dintre principalii denunţători din dosar.

Elena Udrea, fost ministru: „Da, te cuprinde emoţia. Sunt 17 ani de prietenie, am petrecut ani de viaţă împreună. Avea în sală 2 cei mai buni prieteni ai ei pe care vrea să îi trimită la închisoare făcând nişte declaraţii mincinoase”.

„Ea a fost singurul om pe care l-am susținut într-o funcție publică. Muncise în campania mea din 2008 şi își dorea foarte mult să intre în politică. Când am devenit ministru, am avut o discuție destul de dură, în care mi-a reproșat că puteam să fac mai mult pentru ea şi nu am făcut”, a declarat Elena Udrea în declaraţia dată în faţa judecătorilor.

Elena Udrea recunoaşte că a acceptat să îşi numească prietena în funcţia de şef al Companiei Naţionale de Investiţii, însă a fost o greşeală, spune acum

„Permanent erau articole în presă în care se comentau subiecte legate de CNI şi eram eu atacată. Am avut o discuție în care i-am spus că nu se merită să rămână în această funcţie, că își face şi îmi face foarte mult rău, mai bine se retrage. A refuzat atunci, dar după câteva luni și-a dat demisia”, le-a declarat Udrea magistraţilor.

Fostul ministru al Turismului susţine că niciodată nu a primit mită sau comisoane, deşi, spune ea, toată lumea ştia că se plătesc şpăgi în ministere pentru urgentarea plăţilor. Elena Udrea neagă categoric că ar fi primit o valiză în care se aflau 900.000 de euro, aşa cum spun procurori. Ea le-a spus judecătorilor că a dat afară din minister toţi funcţionarii despre care SRI i-ar fi spus că aveau conexiuni dubioase.

Elena Udrea: „Când mi s-a spus că un angajat al ministerului, că a fost director, că a fost secretar de stat, că există suspiciuni că ar încălca legea sau are relaţii incorecte de mită cu firmele private, i-am dat afară”.

În dosarul Gala Bute, Elena Udrea este acuzată că ar fi încasat comisioane de 10 la sută de la firmele care aveau contracte cu statul şi care încercau să primească mai repede banii de la stat. În acelaşi timp, firmele ar fi fost obligate să sponsorizeze organizarea Galei de Box.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri