Emil Boc, audiat la DNA în dosarul finanțării PDL

Data actualizării: Data publicării:
EMIL BOC RUS A3 VO SINC

Fostul premier Emil Boc și fost lider al PDL a ajuns la DNA pentru a fi audiat în dosarul în care procurorii anchetează modul în care a fost finanțat partidul pe care l-a condus în perioada 2009-2012.

emil boc - fb

 

În același dosar au mai fost chemați, joi, la DNA Ploiești, și foștii miniștri ai economiei din guvernul Boc - Ion Ariton și Adriean Videanu.

Boc este audiat ca martor, potrivit unor surse Digi24. 

În același dosar sunt anchetați Vasile Blaga și Gheorghe Ștefan, primul menționat demisionând din funcția de copreședinte al PNL și retrăgându-se de pe listele pentru alegerile parlamentare la momentul deschiderii acestui dosar.

Dosarul cercetează modul în care a fost finanțat PDL în perioada în care a fost la guvernare, printr-un mecanism care a însemnat desemnarea la companiile de stat a unor oameni susținuți de partid, care mai apoi urma să acorde contracte unor clienți politici ai PDL. Din aceste contracte, o parte din bani mergeau la partid și o altă parte, la Vasile Blaga și Gheorghe Ștefan, potrivit procurorilor DNA.

Este primul dosar în care este chemat Emil Boc la DNA și este al patrulea prim-ministru care dă declarații în fața procurorilor anticorupție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri