EXCLUSIV. Primele declarații ale lui Felix Bănilă după ce a devenit oficial șef al DIICOT

Data actualizării: Data publicării:
felix oliver banila + octav ganea inquam 20180605093948_IMG_5172-01
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Felix Bănilă a devenit oficial șef al DIICOT, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea sa în funcţia de procuror-șef al DIICOT pe o perioadă de 3 ani. Într-o intervenție telefonică în exclusivitate la Digi24, el a spus că vrea să fie un șef „eficient”.

„Voi începe cu optimism și cu speranță, nu pot să vă spun foarte multe în acest moment, sunt și eu sub efectul deciziei de moment”, a spus Bănilă.

El a adăugat că se va instala în funcție în zilele următoare și își va pune în aplicare proiectul de management în baza căruia a obținut această funcție, după ce va face o evaluare a instituției, cu modificările care vor fi necesare.

El a refuzat să comenteze criticile unor procurori DIICOT, nemulțumiți de numirea sa la conducerea acestei instituții.

„Nu pot să comentez, nu pot să plec de la situații care s-au întâmplat în trecut. Nu sunt nici pătimaș, nici ranchiunos. Trebuie să trecem sub auspiciile trecutului ce s-a întâmplat și am încredere în profesionalismul colegilor mei și în buna lor credință”, a spus Bănilă.

„Ca șef al unei astfel de structuri, nu poți fi îndrăgit de toată lumea. O să încerc să fiu cât mai eficient”, a adăugat el.

Întrebat care sunt primele lucruri pe care le va face după instalarea în funcție, Bănilă a spus: „Este prematur să spun așa ceva și nu pot să fac această chestiune în exclusivitate la dvs”.

Noul șef al DIICOT a precizat că va face o conferință de presă în care își va prezenta prioritățile, după ce fa face o analiză a structurii în fruntea căreia a fost numit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri