Experiment bizar la spitalul din Ilfov. Șefa falsei doctorițe, audiată la DIICOT

Data actualizării: Data publicării:
Eastern Germany Faces Shortage Of Country Doctors
Foto: Gulliver/Getty Images

Şefa Ralucăi Bârsan, femeia care timp de zece ani a operat la Spitalul Judeţean Ilfov fără să aibă studii, medicale este audiată în acest moment la DIICOT. Nu în legătură cu zecile de operaţii la care fosta sa subalternă a participat păcălind sistemul, ci într-un alt caz, în care procurorii suspectează că spitalul a găzduit un studiu bizar în cadrul căruia erau recoltate lapte mamar şi probe biologice din placentă şi din cordonul ombilical.

Este vorba despre o anchetă nouă, începută în urmă cu aproximativ o săptămână. Procurorii anchetează un posibil trafic de organe.

Mai multe femei au depus plângeri în legătură cu un experiment care a avut loc la Spitalul Judeţean Ilfov în 2013. Acestea ar fi participat la un studiu legat de calitățile laptelui matern, dar spun că au avut semne de întrebare pentru că laboratoarele erau într-o stare precară și pentru că, la finalul studiului, nu au fost informate de rezultate.

Mai mult, pe lângă laptele matern, femeile ar fi dat și probe de sânge și de celule stem. Anchetatorii vor să vadă dacă nu cumva în spatele acestui studiu se aflau alte interese.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri