Firmă a lui Sebastian Ghiță, afaceri cu Guvernul Serbiei

Data actualizării: Data publicării:
160929_sebastian_ghita_007_INQUAM_Octav_Ganea
Sebastian Ghiță. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Dezvăluiri in exclusivitate despre afacerile lui Sebastian Ghiţă în Serbia, ţară în care şi-a găsit refugiul. Cu o săptămână înainte ca omul de afaceri să fie arestat acolo, Teamnet, compania înfiinţată de el, încheia un contract cu ministerul de Finanţe de la Belgrad. Valoarea? Peste un milion de euro. Şi nu e primul contract în Serbia.

Pe 7 aprilie 2017, un consorțiu din care făceau parte firmele Teamnet Business Solutions și Teamnet International SA și o firmă din Serbia a câștigat o licitație pentru un contract în valoare de 1.013.000 de euro. Contractul viza achiziția de soluții software pentru Ministerul de Finanțe de la Belgrad.

Firma din Serbia este a unui apropiat al actulului președinte sârb,  Aleksandr Vucici.

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă - reţinut la Belgrad în noaptea de 13 spre 14 aprilie 2017 şi plasat apoi în arest preventiv - a fost eliberat în 26 mai, în baza unei decizii a Curţii Supreme din Serbia, după depunerea unei cauţiuni de 200.000 de euro.

Lui Ghiţă i-a fost reţinut paşaportul şi i s-a interzis să părăsească Belgradul. Omul de afaceri aşteaptă o decizie privind cererea de extrădare formulată de autorităţile române. Când a fost prins de autorităţile sârbe, Ghiţă avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său.

În 19 mai, Ghiţă a fost fost audiat la Curtea Supremă din Belgrad ca urmare a cererii de extrădare formulată de autorităţile române, el arătând că se opune extrădării şi invocând persecuţii politice. Avocatul său a solicitat ca măsura detenţiei să fie înlocuită cu arestul la domiciliu.

Alte afaceri ale Teamnet cu Serbia

2012 - "Consolidarea statului de drept în Serbia - Componenta II: crearea unui sistem de supraveghere video fix şi mobil pentru protecţia frontierei de stat"
2013 - "Consolidarea capacităţii instituţionale a administraţiei fiscale sârbe prin asistenţă tehnică pentru conceperea unui sistem de gestionare a resurselor umane"
2014 - "Dezvoltarea activităţilor economice electronice"
2014 - "Obiectivul general al proiectului constituie creşterea calităţii vieţii populaţiei de la frontiera România-Serbia prin consolidarea capacităţii instituţionale şi tehnice de gestionare în caz de dezastru şi de răspuns în situaţii de urgenţă, prin utilizarea unei aplicaţii software accesibile pentru ambele părţi"

Afaceri Teamnet cu Turcia

2015 - "Asistenţă tehnică pentru dezvoltarea capacităţilor angajaţilor şi angajatorilor prin intermediul tehnologiilor informaţiei şi comunicaţiilor" – valoarea: 2,8 milioane de euro.

Afaceri Teamnet cu Bosnia şi Herţegovina

2012 - "Susţinere pentru politica agricolă şi pentru structuri conforme componentei de dezvoltare rurală din cadrul Instrumentului de asistenţă pentru preaderare" – 2,1 milioane de euro.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri