Florin Secureanu recunoaște faptele de corupție

Data actualizării: Data publicării:
161209_SECUREANU_DNA_05_INQUAM_Liviu_FLorin_Albei_
Foto: InquamPhotos/Liviu Florin Albei

Florin Secureanu, fostul manager al spitalului Malaxa, şi-a recunoscut faptele de corupţie în instanţă. Informaţia este confirmată de judecătorii Tribunalului Bucureşti în motivarea deciziei de a-l trimite după gratii, timp de o lună.

Florin Secureanu este acuzat că ar fi tratat spitalul de stat ca pe propria moşie. Procurorii spun că el ar fi făcut cheltuieli de aproape 2 milioane de lei din banii spitalului în interes propriu şi că toate cheltuielile ar fi fost ascunse cu facturi fără acoperiere în realitate.

În plus, procurorii spun că fostul manager al spitalului Malaxa ar fi atribuit contracte cu dedicaţie, iar în schimb ar fi primit de la bani şi până la excursii.

Anchetatorii au numărat peste 470 de deplasări în ţară şi în străinătate, pe numele lui şi al rudelor, ce ar fi fost decontate de firmele cu care spitalul avea contracte în derulare.

Florin Secureanu a fost arestat la sfârşitul săptămânii trecute. În motivare se mai arată că arestarea preventivă a fost făcută pentru că a refuzat să dea declaraţii în faţa instanţei, dar și că este posibil să se sustragă judecăţii şi că lăsarea acestuia în libertate prezintă un pericol real pentru ordinea publică având în vedere funcţia şi comportamentul agresiv faţă de subordonaţi săi în mediul în care şi - a desfăşurat activitatea profesională.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri