Al patrulea sechestru pe același imobil al lui Sebastian Ghiță

Data actualizării: Data publicării:
sebastian ghita captura (2)

Procurorii au pus sechestru pe averea lui Sebastian Ghiţă. El a fost audiat, miercuri dimineață, în dosarul  în care este cercetat și ex-premierul Victor Ponta, cu privire la aducerea în România, în 2012, a fostului premier britanic Tony Blair. 

ACTUALIZARE: Sebastian Ghiță a ieșit de la DNA Ploiești.

Procurorii au pus sechestru pe averea deputatului Sebastian Ghiţă în dosarul Ponta-Blair. Este al patrulea sechestru impus pe același imobil, casa în care locuiește.

Este vorba de un sechestru până la concurența sumei de 220 de mii de euro.

Deputatul a declarat că procurorii vor pune sechestru pe aproximativ 200.000 de euro din averea sa. 

„I-au pus sechestru 200.000 de domnului Ponta, 200.000 mie, mai pun 200.000 altei persoane pe care o găsesc în dosar, dacă e doamna Birchall pe aici în pun și ei. Apoi spun că au sechestrat un milion și strigă la ANAF să recupereze. De dragul raportărilor de arestări și sechestre la hectar cetățenilor din România li se întâmplă atunci când apare un dosar penal să li se pună sechestre astronomice, constituind din adunarea multor sume găsite în dosar. Trebuie să pună sechestrul proporțional cu fapta. Nu pot să pună aceeași sumă tuturor persoanelor din dosar”, a spus Sebastian Ghiță. 

Sebastian Ghiţă a fost audiat la DNA Ploieşti şi în 11 octombrie, în dosarul în care este cercetat alături de fostul premier Victor Ponta. El a adus atunci două bufniţe pe care a declarat că le-a primit de la Laura Codruţa Kovesi şi vrea să i le înapoieze pentru că a văzut „la Vanghelie şi la Geoană, când au dat ceasurile înapoi la DNA, nu au mai avut nicio problemă”, precizând că este convins că „nu o să-i pice bine gestul” său, dar că asta a simţit.

În acest dosar, Sebastian Ghiţă a fost pus sub control judiciar, dar instanţa supremă a anulat măsura preventivă în 13 septembrie.

Potrivit procurorilor, Victor Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri