INTERCEPTĂRI. Povești cu spioni pentru mașina nouă a lui Gabriel Oprea

Data publicării:
Gabriel Oprea se urca in masina Digi24 octombrie 2015

Radu Butunoi: Am onoarea, domnule ministru. Ordonaţi!

Gabriel Oprea: Deci, mă, mâine... ai primit aia cu... curcanii?

Radu Butunoi: Am luat toate măsurile!

(...)

Radu Butunoi: Permiteţi să vă informez o... problemuţă. Avem o problemă cu Phaetonu' la un calculator. Şi vrem... Nu se poate rezolva decât în service şi dacă aprobaţi de mâine să schimbăm cu BMW-ul ăla de la SPP.

Gabriel Oprea: Bine, dar dacă îmi mai dai telefoane şi-mi spui treaba asta, te ...!

Sursa: www.adevărul.ro

Discuţia telefonică s-ar fi purtat în luna iulie a anului trecut. Gabriel Oprea l-ar fi sunat pe şeful Direcţiei Logistice din minister, Radu Butunoi, şi i-ar fi cerut să-i ducă acasă „curcanii”. Procurorii nu specifică, însă, dacă e vorba despre păsări adevărate sau este un cod folosit de cei doi. Din interceptări reiese că fostul ministru s-a enervat atunci când a aflat că una din maşinile din flota sa s-a defectat.

Potrivit ziariştilor de la Adevărul, toţi subordonaţii ar fi fost la fel de umili în faţa generalului Oprea şi ar fi încercat să-i intre în graţii. Secretarul de stat Nicolae Gheorghe, director al serviciului secret al MAI, ar fi inventat chiar o poveste cu spioni ca să fie mai convigător în faţa subordonaţilor atunci când le-a cerut să caute o limuzină nouă pentru Gabriel Oprea.

Ionescu Claudiu: Şefu', dar Audi ăla, hai să fim sinceri, că nu cred că dumneavoastră vă gândeaţi la d-astea! Păi, n-a fost ideea lui?

Nicolae Gheorghe: Nu, nu! Eu l-am trimis pe Gill: "Bă, fă o evaluare, fă un raport, du-te, caută!". Gill l-a găsit! S-a dus cu ăştia de la filaj care-şi mai cumpărau maşini şi singurul care era pe stoc cu motor de 3.000, maşină cum zicea el: "Dom'le, pentru demnitari, maşină 4x4, cu motor...". A vrut să ia unu' cu motor de 5.000, dar n-au găsit! Să fie cu motor peste nu ştiu câţi centimetri cubi, să fie nu ştiu ce dracu', la impact să reziste şi s-a dus cu ăştia de la filaj şi au zis: "Am găsit maşina asta!".

Ionescu Claudiu: Dar ministrul nu avea maşină?

Nicolae Gheorghe: Păi, ce maşină avea? Avea un Touareg cum avem şi noi, 200... ştii cât am băgat în Touareg-ul ăsta al meu anul trecut? 15.000 de euro. Pe de altă parte... şi ministrul să meargă c-o maşină împrumutată de la SRI?

Sursa: www.adevărul.ro

Gabriel Oprea explica în martie, anul acesta, de ce avea nevoie de o mașină nouă.

„Tot în 2015, în documente se poate verifica, instituţiile abilitate ale statului au identificat amenințări la adresa conducerii MAI din 2015. Un an complex din punct de vedere al securității interne şi internaţionale. Sunt documente în acest sens. În timpul mandatului meu la MAI, ca vicepremier şi ca ministru de Interne, nu s-a luat doar o maşina, ci 5000, în mod legal, transparent”, a spus fostul ministru.

Acelaşi secretar de stat i-ar fi făcut şi alte cadouri şefului său. Jurnaliştii Adevărul susţin că ar fi cumpărat un parfum de aproape 4000 de lei şi un ceas de 5000 de lei pe care i le-ar fi trimis la birou lui Gabriel Oprea împreună cu cartea sa de vizită. Totul s-ar fi decontat din banii destinaţi serviciului secret al ministerului.

Gabriel Oprea şi foştii şefi ai DIPI sunt trimişi în judecată de procurorii DNA. Pe lângă limuzina de 100.000 de euro, fostul ministru şi-ar fi cumpărat din banii serviciului un jacuzzi şi canapele noi pentru cabinetul de la minister.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri