Juncker: Anumite medii politice din România ar vrea să-şi ia libertăţi în ceea ce priveşte aplicarea regulilor statului de drept

Data actualizării: Data publicării:
juncker

Comisia Europeană urmăreşte atent şi cu mare interes ceea ce se întâmplă în România. A spus-o preşedintele Comisiei, Jean Claude Juncker după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă. Oficialul european a precizat şi că nu este în mod deosebit îngrijorat în privinţa României, dar nu s-a putut abţine să glumească pe seama faptului că în ultimii ani s-au perindat cam mulţi premieri pe la Palatul Victoria.

„Uneori putem avea impresia că anumite medii politice din România ar vrea să-şi ia anumite libertăţi în privinţa aplicării stricte a regulilor statului de drept. Am discutat despre acest lucru şi cred că, aşa cum am spus şi când a fost domnul Iohannis aici, sistemul judiciar din România funcţionează, când nu-l punem prea mult la încercare”, a spus Juncker.

Am evocat perspectiva preşedinţiei române în primul semestru din 2019 când totul va fi încununat cu summitul de la Sibiu (...) şi vom putea aproape să finalizăm dosarul cu privire la rezultatele financiare, extrem de importante pentru prietenii din România”, a adăugat, după întâlnirea cu Viorica Dăncilă.

Am spus încă odată doamnei prim-ministru că sunt convins că MCV cu privire la România şi Bulgaria ar trebui să fie ridicat, terminat înainte de sfţrşitul mandatului acestei comisii şi că locul Românei clar este în Spaţiul Schengen, nu mai trebuie să excludem România din aceste ambiţii cetăţeneşti care ţin de Spaţiul Schengen”, a adăugat Junker.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri