L. C. Kovesi: Nu comentez declarațiile unui inculpat fugar

Data actualizării: Data publicării:
kovesi_la_digi_captura

Laura Codruța Kovesi, procuror-general al DNA, a declarat luni că acuzațiile lui Sebastian Ghiță la adresa sa sunt ridicole și că nu comentează declarațiile „unui inculpat fugar”.

Să lăsăm lucrurile ridicole, gen cucuvele mov și alte culori, și șefi de la CIA și să trecem la declarații serioase. În primul rând, nu comentez declarațiile unui inculpat fugar. Un inculpat fugar care are mai multe dosare, o parte dintre ele sunt în instrumentare la DNA, o parte sunt deja trimise în judecată. Nu comentez declarațiile unui inculpat fugar și nu doresc să intru în dialog cu acesta”, a spus Laura Codruța Kovesi, după discuțiile de la Ministerul Justiţiei cu ministrul Florin Iordache.

Șefa DNA a vorbit și despre acuzațiile fostului deputat PSD la adresa sistemului judiciar.

„V-aș ruga să observați că aceste atacuri sunt făcute de inculpați, care sunt cercetați în dosarele DNA, de inculpați care sunt trimiși în judecată sau chiar condamnați, sau de persoane care îi susțin. Aceste atacuri sunt făcute datorită faptului că DNA și-a permis să deranjeze inculpații. Am observat, în ultima perioadă, că deși am făcut demersuri instituționale, aceste atacuri au continuat”, a mai spus Laura Codruța Kovesi.

Fostul deputat Sebastian Ghiță a disărut la scurtă distanță după ce a rămas fără imunitatea parlamentară. După ce a încălcat de două ori măsura controlului judiciar pe cuațiune, judecătorii de la ICCJ au decis eliberarea unui mandat de arestare în lipsă.

Sebastian Ghiță a fost ultima dată la IJP Prahova în ziua de 19 decembrie. Ulterior, el a fost citat să se prezinte, la data de 21 decembrie, la DNA Ploiești în dosarul Ponta-Blair, însă nu s-a prezentat, la sediul Parchetului ajungând doar avocații săi.

În acest moment, Sebastian Ghiță a fost dat în consemn în punctele de trecere a frontierei și este căutat pe teritoriul întregii țări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri