Legăturile spionului sârb cu Rusia

Data actualizării: Data publicării:
Capture

Justiția a decis marți ca un cetățean sârb, care spiona pe teritoriul României, să fie declarat indezirabil, adică să nu mai aibă voie să intre pe teritoriul național timp de 15 ani. Sârbul este liderul unei mișcari paramilitare, Cetnicii Pokret, și a participat activ la atrocitățile războiului de destrămare a fostei Iugoslavii. Apoi, a luptat împotriva ucrainenilor în Crimeea și în Donbas, în estul Ucrainei. Bratislav Zivkovic nu este străin de lovitura de stat pusă la cale de Moscova în Muntenegru, anul trecut.

Martie 2014:

Jurnalist Vice News: Cât timp rămâneţi aici?

Bratislav Zivcovic: În locul acesta sau...

Jurnalist: În Crimeea.

Bratislav Zivcovic: În Crimeea? Până la referendum şi după, dacă e nevoie. Dacă va dura mai multe zile, avem un alt grup care va veni.

Jurnalist: Am înţeles. Noroc!

Mulţumesc! La revedere!

Jurnalist: E cel mai ciudat lucru din lume. Un grup de veterani sârbi care stau la un punct de control în mijlocul Crimeei. Şi verifică maşinile care trec între Simferopol şi Sevastopol. De necrezut!

Bratislav Zivcovic era interesat, potrivit SRI, de instalațiile militare din sud-estul României. Era foarte interesat de cum arată, lua coordonate GPS, dar era mai ales interesat de documente. Și aici a căzut în plasă. În fotografia de mai jos sârbul este filmat când fotografiază niște documente, în fapt o momeală întinsă de SRI. Fără să existe vreo confirmare oficială, el este strâns legat de Rusia și încerca să spioneze pentru această țară.

Martie 2014

Jurnalist: De unde eşti?

Bratislav Zivcovic: Sunt din Krusevac.

Jurnalist: Unde e asta? În Serbia?

Bratislav Zivcovic: În centrul Serbiei, unde ţarul Lazăr şi-a început campania spre Kosovo.

Jurnalist: De ce ai venit în Crimeea?

Bratislav Zivcovic: Sârbii şi ruşii s-au ajutat întotdeauna de-a lungul vremii. Ruşii s-au oferit mereu voluntari în războaiele Serbiei, când am avut greutăţi. Acum am venit noi aici, ca să-i ajutăm. Întotdeauna i-am ajutat. În ultimul război, în republica sârbo-bosniacă, au fost mulţi voluntari ruşi sub comanda lui Slavka Aleksic. Am venit doar să ajutăm la referendum şi să ne împărtăşim experienţele de pe baricadele din Kosovo şi din Metohija şi din alte situaţii similare. Principalul nostru scop este să prevenim vărsarea de sânge şi să ne asigurăm că regiunea aceasta nu va cădea sub minciunile Americii şi ale Uniunii Europene. Pentru că ar fi mai bine să rezolvăm această problemă la nivel intern.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri