A 11-a zi de proteste în București | „Afară ninge ca-n povești da' ei se fac că plouă”

Data actualizării: Data publicării:
170210_PROTEST_ZIUA_XI_GUVERN_08_INQUAM_PHOTOS_Adriana_Neagoe

A fost a 11-a seară la rând de proteste în Piaţa Victoriei, din centrul Capitalei. Au continuat şi demonstraţiile din faţa Palatului Cotroceni, pentru a șasea zi consecutiv.

ACTUALIZARE. S-a încheiat seara protestelor, cu un maximum de 7.000 de oameni în Piaţa Victoriei. Alţi câţiva mii au demonstrat în ţară. Au veni imagini şi din străinătate.

La Bruxelles, mai mulţi români au scandat în faţa sediului Comisie Europene, cerând demisia Guvernul şi o Justiţie independentă în ţară.

În faţa Palatului Cotroceni, acolo unde susţinătorii Guvernului cer Demisia preşedintelui Klaus Iohannis au fost în seara aceasta, a 6-a de proteste, 500 de oameni.

ACTUALIZARE. Protestul de la Palatul Cotroceni s-a încheiat cu puţin înainte de ora 21:00. În Piaţa Victoriei, numărul protestatarilor a ajuns la 4.500.

o mana de protestatari RM Valcea 100217 (2)

Şi chiar dacă sunt doar 20, manifestanţii din Râmnicu Vâlcea anunţă că şi mesajul lor contează.

ACTUALIZARE. 3.000 de oameni au ajuns în această seară în Piaţa Victoriei. Numărul lor a început să crească în acelaşi timp în care protestatarii de la Palatul Cotroceni se retrăgeau. Şi unii, şi alţii spun că vor continua să iasă în stradă, zi de zi, până obţin ce vor. Unii, demisia Guvernului. Ceilalţi, demisia preşedintelui.

ACTUALIZARE. Câteva mii de oameni cer, în marile oraşe, demisia Guvernului Grindeanu. Spun că nu mai au încredere în actualul Executiv, după ce acesta a adoptat Ordonanţa de modificare a codurilor penale.

ACTUALIZARE. Sunt mai multe demonstraţii ale susţinătorilor Guvernului. 500 de oameni cer demisia preşedintelui Klaus Iohannis în faţa Palatului Cotroceni şi a fost închisă circulaţia pe Bulevardul Eroilor Sanitari.

La Petroşani, câteva zeci de pensionari din industria minieră au demonstrat pentru a treia zi la rând ca să susţină Guvernul.

Aproximativ 1.000 de persoane protestează în faţa Prefecturii din Alba Iulia, cerând demisia preşedintelui Klaus Iohannis, transmite News.ro. În timpul protestului a avut loc şi un incident, după ce un tânăr care protesta împotriva Guvernului a venit cu o pancartă şi s-a aşezat chiar în mijlocul grupului de manifestanţi. În momentul în care l-au observat, aceştia au început să îl înjure şi să strige la el că instigă. Tânărul a fost scos de acolo de jandarmi şi rugat să părăsească zona. Printre protestatrari se află şi Primarul ALDE din Şpring, Daniel Rusu, şi primarul PSD din Stremţ, Traian Ştefan Popa. Acesta din urmă a declarat că a ieşit în stradă pentru a cere oprirea dezbinării din ţară.

La ora 19:00, în Piaţa Victoriei erau deja 1.000 de protestatari. Au început şi manifestările împotriva guvernului din celelalte mari oraşe.


În Piața Victoriei sunt 50-60 de oameni, transmite corespondentul Digi24 Bogdan Ocnaru. Ei sunt în continuare nemulțumiți și cer demisia Guvernului Grindeanu considerat vinovat pentru OUG 13, în prezent abrogată.

Ceva mai mulți manifestanți sunt în fața Palatului Cotroceni: 70-80 de persoane, potrivit corespondentului Digi24 Cristian Popa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri