Diaspora protestează | Mii de oameni au ieşit în stradă

Data publicării:
Protest Roma Bernard Gabriel 120217

În toată Europa, mii de românii au ieşit să protesteze faţă de Partidului Social Democrat şi să ceară demisia guvernului de la Bucureşti în urma evenimentelor din ultimele săptămâni. Manifestaţii au fost la Paris, Roma, Milano, Berlin, Sttutagart, Bruxelles, Haga, Manchaster, dar şi la Logrono, în Spania.

Zeci de români s-au adunat în piaţa Trocadero, aflată în faţa Turnului Eiffel din Paris. Cu steaguri şi cu pancarte, ei au scandat lozinci împotriva politicienilor cu probleme penale. Şi în Italia, sute de conaţionali au ieşit în stradă, la Milano şi Roma. În capitala Peninsulei, punctul de întâlnire a fost Piazza dell'Esquilino.

În Germania, manifestaţii împotriva guvernului de la Bucureşti au avut loc în Berlin şi la Stuttgart. Zeci de români au venit cu pancarte şi steaguri în faţa Porţii Brandenburg.

Sute de românii au ieşit în stradă şi în capitala Belgiei.

La Haga, zeci de conaţionali au mărşăluit prin oraş şi s-au oprit apoi în faţa Ambasadei României în Olanda. Ei au înmânat ambasadorului ţării noastre o scrisoare în care cereau demisia actualului guvern şi instalarea unui executiv capabil, onest, transparent şi responsabil, care să pună interesele României mai presus de orice interese personale.

Şi în Spania, la Logrono, românii au manifestat împotriva guvernului de la Bucureşti.

Un protest a avut loc şi la Manchester, unde mai mulţi români şi-au arătat solidaritatea cu cei din ţară. Lor li s-a alăturat şi un britanic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri