Florin Iordache: Am fost în Piaţă. Mulţi dintre cei de acolo nu au citit OUG 13

Data actualizării: Data publicării:
IORDACHE

Florin Iordache, fostul ministru al Justiţiei şi cel care şi-a asumat personal promovarea OUG 13 şi a proiectului legii graţierii, susţine în continuare că nu a greşit cu nimic. Tot ce a făcut a fost corect şi constituţional, dar nu a fost bine comunicat, a declarat Florin Iordache după ce i-a predat Ministerul Justiţiei Anel Birchall. Acesta susţine şi că a fost în Piaţa Victoriei, unde ar fi observat că mulţi dintre oamenii care protestează acolo nu au citit textul Ordonanţei de modificare a codurilor penale.

„Am semnat protocolul de predare primire în ceea ce priveşte Ministerul justiţiei, am discutat cu doamna Birchall despre proiectele actuale, priorităţi. Am încredere că dumneaei cunoaşte priorităţile şi le va da curs în perioada următoare. Am fost preocupat, în scurta perioada în care am condus ministerul, să rezolv problemele pe care le-am găsit aici. Am acționat corect şi constituţional”, a declarat Florin Iordache.

Întrebat dacă îi pare rău pentru situaţia în care s-a ajuns, fostul ministrul a răspuns că „fără îndoială, da”. Apoi a subliniat, din nou, că demersul său a fost unul corect. „Este anormal, atunci când încerci să rezolvi anumite probleme... Hotărârile Curţii Constituţionale sunt obligatorii. Eu am inițiat și am avut o consultare publică foarte largă. Acest lucru nu a fost transmis destul de bine. A fost un demers coprect, constituțional. Ca dovadă, proiectul pe care eu l-am inițiat se află acum în dezbatere parlamentară. Aici, la Ministerul Justiţiei, nu se iau decizii pe linie de partid. De aceea și secretarii de stat au fost magistraţi. În Ministerul Justiţiei nu trebuie să fie oameni de partid, aici au fost numai profesionişti. Am fost în stradă şi oamenii nu ştiau demersurile care sunt şi care este conţinutul actului normativ.”

Aţi fost în Piaţă?, au întrebat jurnaliştii. „Întâmplător, da. Nu este normal să avem România ruptă în două, cu oameni care scandează şi mulţi dintre ei nu au citit conţinutul actelor normative”, a răspuns Florin Iordache.

Hotnews scrie că, în cursul serii, Florin Iordache a explicat în ce circumstanţe a fost în Piaţa Victoriei. S-ar fi întâmplat „în urmă cu patru seri”, în drum spre casă. Fostul ministru a declarat, într-o intervenţie la Antena 3, că s-a oprit să întrebe lumea de ce protestează. Iar cei de acolo i-ar fi răspuns: „Asa se poartă, dom'ne, e cool.” Întrebat dacă nu s-a temut că ar putea fi recunoscut, Florin Iordache a răspuns: „Păi aveam fes în cap şi fular la gât.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri