Ministerul Justiției lucrează la o procedură mai rapidă pentru eliberarea condiționată

Data publicării:
tudorel toader

Ministerul Justiţiei susţine în continuare proiectul iniţial al Legii graţierii, în care condamnaţii pentru corupţie nu erau eliberaţi. Declaraţia a fost făcută joi dimineața de ministrul Tudorel Toader. Ministrul a mai spus că lucrează şi la un proiect prin care procedura eliberării condiţionate să se desfăşoare mai rapid.

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei: „Precizez că Ministerul Jusției a dat aviz pe proiectul iniţial al legii graţierii, care prevede pedepse mult mai reduse faţă de ceea ce s-a votat ieri, care nu se va aplica, dacă legea va fi adoptată, faptelor de corupţie. Proiectul acela iniţial pentru legea graţierii se va completă cu proiectul de lege privind recursul compensatoriu. Probabil vom iniţia şi un proiect prin care vom propune reducerea limitelor eliberării condiționate, a fracțiilor, iar diferența, restul de executat, să fie urmat de acea supraveghere electronică. După aceea, odată cu activitatea de modernizare a penitenciarelor, de construire a celor două penitenciare, de extindere a unora dintre ele, încercăm să răspundem cerinţelor stabilite de Curtea Europeană prin decizia-pilot CEDO. Ministerul Justiţiei, aşadar, susţine forma iniţială a proiectului de lege”.

Declarația vine în condițiile în care senatorii din Comisia juridică au aprobat mai multe amendamente prin care s-ar include la grațiere și fapte de corupție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri