Ziua 12. Au fost 5.000 de oameni în Piața Victoriei. Duminică e programat un nou protest

Data actualizării: Data publicării:
170210_PROTEST_ZIUA_XI_GUVERN_00_INQUAM_PHOTOS_Adriana_Neagoe (1)

Au fost 5.000 de oameni în Piaţa Victoriei, în cea de-a 12-a seară consecutivă de proteste. Chiar dacă a fost ger în Bucureşti, oamenii ieşiţi în stradă să ceară plecarea guvernului au fost la fel de energici. Mai ales că au fost bine echipaţi să înfrunte frigul şi au fost manifestanţi care au oferit gratuit ceai fierbinte şi gustări. În mijlocul protestatarilor au fost şi români veniţi de la mii de kilometri distanţă, dar şi străini care vor să fie parte din manifestaţiile din România. Duminică este programat un protest de amploare în fața Guvernului. 

170211_MARATONUL_PENTRU_DEMOCRATIE_02_INQUAM_PHOTOS_ADRIANA_NEAGOE_
Foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

ACTUALIZARE. Protestul din Piața Victoriei s-a încheiat. 

Peste un milion de oameni sunt așteptați, duminică, la manifestația antiguvernamentală din Piața Victoriei. „Invitați-vă prietenii și haideți duminică să facem istorie! Peste 1.000.000 de oameni la București”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a evenimentului de la sfârșitul acestei săptămâni.

ACTUALIZARE. Protestatarii din fața Guvernului încep să plece de la manifestație. După ora 22.00, în Piața Victoriei mai rămăseseră aproximativ 2.000 de persoane. 

ACTUALIZARE. 5.000 de protestatari s-au adunat în Piața Victoriei.

Manifestanţii scandează „Demisia”, „PSD, ciuma roşie”, „Cine nu sare nu vrea schimbare”, „Uniţi, salvăm toată România” și „DNA să vină să vă ia”.

ACTUALIZARE. Un protest are loc și la Londra.

protest londra

ACTUALIZARE. 3.000 de persoane sunt acum în Piața Victoriei. Poliția Rutieră și Jandarmeria au decis oprirea circulației pe Șoseaua Kiseleff și Bulevardul Aviatorilor, parțial, și o porțiune din Bulevardul Iancu de Hunedoara.

La Cluj Napoca sunt circa 2.000 de protestatari în stradă, la Brașov - 1.500, iar la Sibiu 1.200. Aproximativ 1.500 de persoane sunt în stradă și la Timișoara. 

La Galați au ieșit în stradă circa 100 de persoane. Aproximativ același număr de protestatari este și la Iași.


 ACTUALIZARE. Crește numărul protestatarilor din Piața Victoriei. Sunt acum peste 1.000 de persoane și continuă să sosească și alți oameni.  

ACTUALIZARE. Un protest are loc și la Viena.

Protest Viena Andrea Radu 110217 (4)
Foto: WhatsApp

ACTUALIZARE: Sunt 700 de protestatari în Piața Victoriei, câte 500 la Sibiu, Brașov și Timișoara, câte 200 la Constanța și Cluj. Și ala Oradea au ieșit în stradă circa 50 de persoane.

Un protest are loc și la Râmnicu Vâlcea.

Protestatari Rm Valcea 110217

ACTUALIZARE. Sute de oameni au ieșit în stradă și la Cluj și Constanța. În Piața Victoriei s-au strâns circa 500 de oameni.

ACTUALIZARE. Circa 50 de persoane au ieșit în stradă la Mediaș.

50 de protestatari Medias 110217
Foto: WhatsApp

Un protest a avut loc și în Danemarca.

protest danemarca fb2
Foto: Facebook

ACTUALIZARE. Sunt circa 100 de protestatari în Piața Victoriei.

ACTUALIZARE 18:00 - La Palatul Victoria, sunt aproximativ 70 de persoane care protestează față de guvernul Grindeanu.

La Palatul Cotroceni, aproape 150 de oameni cer demisia președintelui Klaus Iohannis.


ACTUALIZARE 17:00 - În jur de 30 de persoane sunt în Piața Victoriei. Sunt așteptate câteva mii de persoane în această seară în fața Guvernului.

La Palatul Cotroceni sunt în jur de 60 de persoane.


În Piața Victoriei, la ora 16:00 se strânseseră deja aproximativ 20 de persoane care cer demisia Executivului. Oamenii nu sunt mulțumiți doar cu demisia lui Florin Iordache.

Pe bulevardele din apropiere se desfășoară un maraton al democrației. 20 de oameni au venit să alerge pentru democrație în jurul Guvernului.

Protestat prin alergare. Legenda spune ca mesagerul a alergat sa aduca vestea victoriei.
Protestat prin alergare. Legenda spune ca mesagerul a alergat sa aduca vestea victoriei.

FOTO: Bogdan Buda / Inquam Photos- Adriana Neagoe

În total, ei vor să facă traseul standard al unui maraton, de 42 de kilometri. O parte sunt maratoniști de profesie, alții au venit doar ca să se alăture acestui gest. Au și un punct de alimentare și hidratare.

Este cea mai friguroasă zi de proteste .

Au ieşit oameni în stradă, din nou, şi la Palatul Cotroceni. Este a şaptea zi de proteste acolo. Vin cei care susţin Executivul şi-l consideră vinovat pe preşedintele Klaus Iohannis de situaţia din ţară. 

Sunt aproximativ 30 de persoane care au venit la Palatul Cotroceni, sunt puțini, dar destul de zgomotosi. Au multe pancarte, vuvuzele, fluiere și chiar un clopot. Ei cer în continuare demisia lui Klaus Iohannis, pe care îl consideră vinonvat de dezbinarea țării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri