Protest în Bucureşti: Marş de 4 ore şi peste 10 kilometri

Data publicării:
170129_PROTEST_GRATIERE_27_INQUAM_Octav_Ganea

Un marş uriaş a avut loc duminică seară, în Bucureşti. Aproape 50.000 oameni au ieşit în stradă pentru a contesta cele două proiecte privind graţierea şi modificarea codurilor penale, asumate personal de ministrul Justiţiei. Coloana de manifestanţi a plecat din Piaţa Universităţii, a mers la sediul CNA şi la Ministerul Justiţiei, iar apoi s-a dus în Piaţa Victoriei. Au fost atât de mulţi oameni încât coloana desfăşurată pe un sens de mers avea un capăt în faţa clădirii Guvernului şi pe celălalt încă la Universitate.

În doar câteva minute, mii de oameni au umplut Piaţa Universităţii.

Manifestant: Protestăm împotriva ordonanţelor de urgenţă

Reporter: Ce vă nemulţumeşte ?

Manifestant: Au vrut să fie adoptate pe ascuns, prin OUG, dar nu se justifică urgenţa.

Oamenii au început sa se strângă înainte de ora 17:00 în Piaţa Universitaţii. Discuţiile despre un nou marş împotriva celor doua ordonanţe pregătite de Executiv s-au purtat, întreaga săptămâna, pe reţelele de socializare.

În jurul orei 18:00, jandarmii şi poliţiştii au oprit circulaţia şi protestatarii au coborât pe carosabil. O uriaşă coloană, căreia i s-au lăturat pe parcurs alte mii de oameni, a plecat spre Piaţa Unirii.

Mihaela Brazdeş, reporter Digi24: Ultimii oameni au reuşit să plece din Piaţa Universităţii la mai bine de 45 de minute după ce primele persoane au pornit în marş.

Manifestantă: Mă nemulţumesc intenţiile lor. Încearcă să-şi scoată prietenii şi pe ei înşişi de la puşcărie. Ne umilesc.

Cristian Popa, reporter Digi24: Faţă de săptămâna trecută, protestatarii au schimbat traseul. S-au oprit la CNA, iar apoi s-au pus în mişcare la câţiva paşi distanţă, către ministerul Justiţiei.

Cristina Dediu, reporter Digi24: Grupul de protestatari s-a oprit pentru câteva minute în faţa Ministerului Justiţiei, unde a scandat împotriva ministrului şi a cerut demisia lui Florin Iordache.

Marşul a continuat pe Calea Victoriei, cu scandări împotriva Avocatului Poporului.

La nici o oră de când ultimul manifestant a plecat din Piaţa Universităţii către instituţiile din Piaţa Constituţiei, capătul coloanei a revenit la kilometrul zero al Capitalei. Noua destinaţie: sediul Guvernului.

Mulţi dintre cei aproximativ 50 de mii de oameni care au ieşit în strada au avut şi mesaje împotriva proiectelor iniţiate de Executiv. În jurul orei 21:00, mulţimea a ajuns la sediul Guvernului.

Manifestant: Vedem acum priorităţile, în ghilimele, ale guvernului Grindeanu şi ale PSD. În loc să se ocupe de autostrăzi, de centura Bucureştiului, ei se ocupă să-i scape de puşcărie pe toţi corupţii. Această iniţiativă nocivă de graţiere a corupţilor, de dezincriminare a abuzului în serviciu pur şi simplu distruge ţara.

Protestul s-a încheiat cu câteva minute înainte de ora 22:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri