Protestatari cazați gratuit în hosteluri

Data publicării:
protest

O parte dintre cei care au venit din provincie, ca să participe la protestele din Capitală, s-au cazat gratuit. De când au început mişcările de stradă, trei hosteluri oferă cazare gratuită, în limita locurilor disponibile.

Călin, 19 ani, student în Timişoara. Răzvan, 18 ani, elev în Deva. Sunt prieteni. Au aflat că au şansa de a se caza gratuit, aşa că şi-au făcut bagajele şi s-au urcat în tren. Aseară au protestat în poarta Guvernului.

„Eram pe grup pe Facebook şi am văzut un grup pentru cazare pentru protestatarii din afara Bucureştiului. Şi am zis. Măi, hai să merem la Bucureşti. Suntem în vacanţă, merem cu ocazia, hai să merem, două zile. Şi ieri dimineaţă ne-am întâlnit, ne-am luat bagajele, ne-am pus la ocazie şi am ajuns ieri seară, pe la 6. Cam aşa,” povestește Răzvan Boloată.

„Ştiam că vin mai mulţi din ţară. Am zis, haide şi noi,” spune Călin Zatic.

„Un timişorean care protestează împotriva altui timişorean. Mă refer la premierul Grindeanu. - Da, ştiu. Nu prea sunt de acord cu ceea ce face el, chiar dacă sunt din Timişoara,” adaugă Călin Zatic.

După patru zile de proteste în Iaşi, trei prieteni şi-au colantat maşina, i-au arborat un drapel tricolor şi au plecat spre Bucureşti, să se facă auziţi în Piaţa Victoriei. Azi noapte au dormit gratuit, într-un hostel.

„Am venit ieri aici în hostel, am venit special pentru protestele de aici. Despre hostel am aflat de pe Facebook. Am văzut că lumea chiar a dorit să ajute. Fiecare în ce fel a putut. Unii ne-au oferit cazare, de exemplu, aici. Mulţumim pentru partea asta, pentru că e foarte important, când vii de la distanţă, măcar... Aseară după ce s-a terminat protestul, am ajuns la ora unu aici, am avut unde să putem dormi, măcar,” spune Constantin Stoica.

Presiunea sutelor de mii de români a determinat Guvernul să anunţe abrogarea contestatei ordonanţe. Gestul executivului nu e în măsură să-i mulţumească pe protestatari.

Cezar Olaru: “Nu ştiu, neapărat, dacă a câştigat strada, dar... Nu ştiu ce să spun, dacă a câştigat strada...”

Tibi Olaru: „E cam greu acum să ai încredere, dom-ne că o să fie bine în continuare. Dar sperăm. Nu ştiu...”

Răzvan Boloată: „Nu, eu vreau demisie. Şi să se schimbe, efectiv, Guvernul.”

Cei interesaţi să găsească cazare gratuită în Bucureşti, trebuie să consulte ofertele existente pe reţelele de socializare şi să ţină cont că au nevoie de un document de identitate, valabil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri