Richard Quest (CNN), în dialog cu ministrul demisionar Florin Jianu

Data publicării:
quest

Protestele din România au ajuns şi în atenţia postului american de televiziune CNN. Unul dintre cei mai cunoscuţi realizatori ai postului, Richard Quest, a analizat situaţia şi a vorbit cu ministrul demisionar al mediului de afaceri, Florin Jianu.

Richard Quest, realizator CNN: „Criza politică din România se adânceşte, în condiţiile în care Avocatul Poporului din această ţară a dat guvernul în judecată. Totul pentru că guvernul a emis un decret care decriminalizează o gamă largă de infracţiuni legate de corupţie. Protestatarii au ocupat Piaţa Victoriei, din Bucureşti, în cea mai mare demonstraţie de la răsturnarea regimului Ceauşescu. Protestatarii cer abrogarea decretului, dar premierul a spus că acest lucru nu se va întâmpla şi a făcut apel la calm. Ministrul român pentru mediul de afaceri a demisionat din această cauză. L-am întrebat de ce l-a confruntat pe premier din cauza noilor legi”.

Florin Jianu, fost ministru al mediului de afaceri: „Vreau ca istoria să mă ţină minte ca un om drept, vreau să fiu de partea corectă a istoriei, iar problema cu legislaţia, şi nu mă refer la chestiunile tehnice, pentru că vă spun sincer nu este de competenţa mea tehnic vorbind... Dar ce vă pot spune, dacă luaţi o lege fără să informezi în prealabil membrii guvernului, fără să anunţi presa şi aproape în miezul nopţii, atunci nu este drept”.

Citiți și:  Ministrul Florin Jianu demisionează din Guvern

Demisii din Guvern și din PSD după modificarea Codurilor penale

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri