Shhaideh, iritată de întrebările despre Ordonanță

Data actualizării: Data publicării:
Sevil Shhaideh_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat sâmbătă, la Parlament, referitor la ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor penale, că nu ştie dacă va fi retrasă, iar de două săptămâni se vorbeşte numai despre această chestiune, în timp ce „prioritatea” o reprezintă bugetul ţării.

„Nu ştiu dacă va fi retrasă, eu ies de la discuţiile pe buget şi cred că prioritatea pentru noi, astăzi, este bugetul acestei ţări. Eu nu comentez aceste lucruri pe care nu le ştiu. Haideţi să vorbim despre buget dacă vreţi, totuşi am fost la Comisia de buget-finanţe”, a afirmat ministrul Dezvoltării, întrebată dacă OUG privind modificarea Codurilor penale va fi retrasă.

La insistenţele presei care i-au solicitat opinia vizazi de modificările aduse Justiţiei, Sevil Shhaideh a spus iritată că de două săptămâni se discută numai despre OUG, iar prioritatea o reprezintă bugetu ţării, scrie News.ro.

„Doamnă, de două săptămâni, toată lumea a vorbit numai despre această ordonanţă. În acest moment sunt structuri, sunt instituţii care se vor pronunţa mai departe. Eu cred că toată lumea trebuie să vorbească despre buget dacă vrem, oamenii care trebuie să beneficieze de tratament pentru cancer să vadă medicamentele, copiii care au nevoie de vaccinuri să vadă aceste vaccinuri. Încercăm să ne facem treaba, să adoptăm acest buget”, a răspuns ministrul Dezvoltării Regionale.

La remarca presei care i-a spus că este şi vicepremier şi a participat la şedinţa de Guvern în care s-a adoptat OUG de modificare a Codurilor penale, Sevil Shhaideh a replicat: „De  două săptămâni toată lumea ştia, nu este ceva de care cineva nu a ştiu. De două săptămâni sunt dezbateri publice şi încercări de a rezolva aceste acte normative”. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că va propune o soluţie de detensionare a situaţiei din cauză că simte că ”membrii PSD nu mai pot fi ţinuţi în frâu”, fiind posibilă chiar şi abrogarea OUG 13/2017 privind modificarea codurilor penale, cu condiţia ca soluţia să fie acceptată şi de către premierul Grindeanu.

Preşedintele PSD a arătat că ese posibilă chiar abrogarea ordonanţei, dacă soluţiava fi acceptată de către Sorin Grindeanu. ”Oameni responsabili fiind, nu putem asista la sfărâmarea României din cauza iresponsabilităţii preşedintelui Iohannis. Votanţii PSD sunt extrem de nervoşi, fiind conştienţi de valoarea votului lor şi pentru că suntem împiedicaţi să punem în practică programul propus. O altă sursă de enervare este punerea în circulaţie de zvonuri potrivit cărora premierul va fi chemat la anchetă. O să propun o soluţie de stingere a conflictului pe care sper s-o accepte premierul în legătură cu OUG. Eventual se poate vorbi chiar de abrogarea OUG, dacă premierul acceptă. Cu speranţa că acest lucru îi va convinge şi pe membrii şi simpatizanţii noştri să nu iasă în stradă, escaladând tensiunile”, a spus Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri