Un revoluționar și-a donat drapelul găurit din 1989 unui copil de doi ani

Data actualizării: Data publicării:
steag revolutie

Aproximativ 35.000 de persoane au protestat sâmbătă seara, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, faţă de ordonanța de urgență privind modificarea celor două Coduri penale.

Un revoluționar de 70 de ani, Ștefan Pop, și-a donat drapelul tricolor găurit cu care a fost la Revoluția din decembrie 1989 unui copil de doi ani care participa alături de tatăl său la mitingul din Piața Unirii.

El a declarat că n-a rezistat bucuriei copilului, cu atât mai mult cu cât copiii săi sunt plecați în străinătate.

Ştefan Pop, revoluţionar: „Steagul acesta l-am folosit la Revoluţie. L-am păstrat până acum. Am crezut că nu va mai fi nevoie de el și acum am venit (...) copilașul a venit lângă steag și atunci am zis hai să îi fac o bucurie și am zis că îi donez steagul”.

„O să îl păstrez pentru n generații. Vedem că nevoile ne scot în stradă”, a spus tatăl copilului.

„Am venit cu steagul la Revoluție și am rupt stema de pe el aici, în față. Era pe 21 decembrie seara. Copilașul a venit și a pus mâna pe steag. Atât de mult i-a plăcut, s-a bucurat, că am zis cum să nu i-l dau lui, că ai mei copii sunt plecați din țară, au zis că nu mai vin înapoi”, a povestit Ștefan Pop, citat de Agerpres. Revoluționarul a mai spus că este prezent pentru a doua oară la mitingul din Piața Unirii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
cluj_stefan voinea
Protestul de sâmbătă în fotografii
proteste cluj 11 iunie
Mitinguri anti-Ponta în Cluj-Napoca și București
Partenerii noștri