Loteria 2 | Motivul pentru care Gheorghe Copos și Camelia Voiculescu au fost achitați definitiv

Data publicării:
collagecopos voiculescu

Decizia definitivă a fost luată de Curtea de Apel din București care a menținut decizia Tribunalului București care a hotărât în urmă cu aproape doi ani achitarea celor doi pentru acuzații legate de modul în care au făcut o serie de tranzacții financiare cu sume de bani provenite din vânzarea unor spații de către Copos către Loteria Română. Au fost, de asemenea, în dosar și acuzații de manipulare a pieței de capital.

Instanța a dispus încetarea procesului penal ca urmare a faptului că faptele s-au prescris.

Copos şi Camelia Voiculescu au scăpat definitiv de grija dosarului Loteria 2. Faptele s-au prescris, iar Curtea de Apel Bucureşti a decis încetarea procesului penal. George Copos, Camelia Voiculescu, Sorin Pantiş, fost ministru al comunicaţiilor, plus alte zece persoane erau acuzate că au vândut zeci de spaţii comerciale către Loteria Română la preţuri supraevaluate. Paguba estimată de DNA în acest dosar se ridica la şase sute de mii de euro.

Curtea de Apel Bucureşti a decis joi că dosarul Loteria 2 se încheie definitiv. Este vorba despre procesul penal în care Gheorghe Copos, Camelia Voiculescu şi Giulio Giuzepe Proza erau judecaţi pentru folosirea şi dezvăluirea de informaţii privilegiate şi pentru operaţiuni de manipulare a pieţei de Capital. DNA îi trimitea pe cei trei în judecată alături de alte zece persoane la finalul anului 2008.

Dosarul s-a plimbat între Tribunalul Bucureşti, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, înapoi la Tribunal şi abia în 2010 a început să fie judecat de Judecătoria Sectorului 2 din Bucureşti. Aceasta a fost şi instanţa care a decis că Gheorghe Copos trebuie să stea patru ani după gratii pentru evaziune în formă continuată. Se întâmpla în 2013, dar decizia nu a fost definitivă. Doi ani mai târziu, Tribunalul Bucureşti a decis achitarea celor 13 anchetaţi în dosarul Loteria 2.

Faptele s-au prescris între timp, astfel că toate persoanele implicate în dosar au scăpat de acuzaţii. În această afacere George Copos, alături Camelia Voiculescu, Sorin Pantiș ar fi manipulat piaţa de capital prin intermediul societății Ana Imep, delistată de pe piața Rasdaq.

Gheorghe Copos a fost însă condamnat la patru ani de închisoare în dosarul Loteria 1, pentru că a cumpărat de la Loteria Română 38 de spaţii comerciale subevaluate. A fost eliberat după un an și jumătate pentru faptul că a scris cinci cărţi, unele dovedite ulterior ca fiind plagiate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri