Magazinul Unirea și Intercontinentalul și-ar putea schimba proprietarul

Data publicării:
intercontinental bucuresti noaptea centru

Susţinut de mai mulţi angajaţi, multi-milionarul a venit la prânz la Direcţia Naţională Anticorupţie. Aflase deja că procurorii cer instanţei de judecată arestarea în lipsă a fiului său, Alexander Adamescu.

A fost începută urmărirea penală în urmă cu mai mult timp. S-a încercat o citare, dar nu s-a prezentat”, a spus Laura Codruţa Kovesi, procuror-şef al DNA.

Fiul cel mare al lui Dan Adamescu e suspectat că, împreună cu tatăl său, a mituit doi judecători de la Tribunalul Bucureşti. Ioan Stanciu ar fi primit 15 mii de euro, iar Elena Rovenţa - 23 de mii de lei. În schimbul banilor, magistraţii au soluţionat în favoarea patronului Astra Asigurări dosare aflate pe rolul instanţei.

Convocarea omului de afaceri la Parchet a fost însă dispusă de procurorii DNA într-un nou dosar, cel al falimentării Astra Asigurări, în care prejudiciul e de 800 de milioane de lei. Dan Adamescu a fost anunţat de anchetatori că are sechestru pe aproape jumătate de miliard de acţiuni şi peste 20 de mii de părţi sociale la mai multe firme.

Dan Adamescu ar putea pierde pachetul majoritar de acţiuni la compania în portofoliul căreia se află hotelul Intercontinental, dacă după trimiterea în instanţă judecătorii îl vor găsi vinovat pentru falimentarea controlată a Astra Asigurări, aşa cum susţin procurorii anticorupţie.

În plus, procurorii au blocat şi acţiunile deţinute de milionar la societăţile care deţin magazinul Unirea, precum şi o altă clădire de birouri, situată pe bulevardul Carol din Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri