Mandate de arestare prelungite pentru israelienii care ar fi spionat-o pe Laura Codruța Kovesi

Data publicării:
CONTESTATIE LA ARESTARE - ISRAELIENI - BLACK CUBE agerpres 8524520-1

Procurorii DIICOT au cerut prelungirea mandatelor de arestare preventivă pe numele celor doi, iar judecătorii de la Tribunalul București au fost de acord ca aceștia să mai stea încă 30 de zile în arest preventiv, după ce alt complet de judecată a dispus scurtarea mandatului de arestare cu zece zile.

Cel mai probabil avocații celor doi vor contesta decizia. Ron Weiner și David Geclowitz susțin în continuare că sunt nevinovați și că acuzațiile sunt nefondate.

Primul mandat de arestare pe numele celor doi, cel de 20 de zile, expira vineri.

Citiți și

Procurorii DIICOT au aflat unde ar fi cofondatorul Black Cube şi cer arestarea lui în lipsă

Laptopul spionilor israelieni a fost percheziţionat

Black Cube: Am acționat în România cu autorizație de la cel mai înalt nivel posibil

Procurorii spun că Weiner Ron si Geclowicz David au efectuat multiple apeluri telefonice cu caracter amenințător, precum și atacuri de tip phishing în vederea sustragerii de informaţii din conturi de email.  

Anchetatorii susţin că Ron Weiner este cel care răspundea efectiv de partea informatică a operațiunii, în timp ce David Geclowicz contacta persoane din anturajul și familia Laurei Codruţa Kovesi. Aceasta ar fi fost monitorizată pe parcursul lunii martie, timp în care au spart trei dintre conturile de email ale apropiaților şefei DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri