VIDEO. Maria Grapini spune tot „Liceanu” în loc de „Liiceanu”

Data actualizării: Data publicării:
maria grapini fb

Maria Grapini a comis din nou, în Parlamentul European, greșeala pe care a făcut-o și la Digi24, în urmă cu trei ani. Europarlamentarul continuă să rostească „Li-ce-a-nu” în loc de „Li-i-ceanu”.  

„Vreau să întreb concret pe domnul Liceanu (sic! - n.r.) și pe cei care au venit aici să critice neconstituționalitatea: faptul că în 23 august 2016 nu a mai fost acoperit în Codul penal și și-a încetat efectele juridice infracțiunea de abuz în serviciu de ce nu va determinat acest lucru să luați atitudine la Guvern, la doamna ministru Prună și la guvernul Cioloș?”, a întrebat Maria Grapini miercuri, la dezbaterea din comisia LIBE a Parlamentului European, consacrată OUG13.

Ordonanţa de urgenţă 13 a provocat o dezbatere tensionată în Comisia Juridică a Parlamentului European. Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a răspuns întrebărilor lansate de eurodeputaţi şi de invitaţii din România. Tudorel Toader a susţinut că problemele nu ar fi fost provocate de prevederile ordonanţei, ci de modul în care aceasta a fost adoptată. În aceeaşi dezbatere, scriitorul Gabriel Liiceanu a declarat că guvernarea PSD- ALDE a debutat printr-un atac la adresa justiţiei și că scopul ultim este debarcarea de la conducere a procurorului-șef al DNA și al procurorului general. După acest discurs - care, în țară, l-a deranjat și pe liderul PSD Liviu Dragnea - a reacționat europarlamentarul Maria Grapini și a pronunțat greșit numele filozofului Gabriel Liiceanu.

Nu este prima dată când Maria Grapini are probleme cu pronunția numelui Liiceanu. În 2014, când participa la Digi24 la o emisiune cu Cristian Preda, Maria Grapini rostise la fel numele psihologului Aurora Liiceanu, iar interlocutorul ei a corectat-o imediat, ceea ce a dat naștere unui schimb acid de replici

Deranjată de corectură, Maria Grapini i-a răspuns lui Cristian Preda: „Da, domnu' Preda, stați liniștit, că știu limba română. N-aveți altă observație decât asta? Liceanu(!) o cheamă, am și cărțile ei și stați liniștit, ca o știu! Învățați jurnaliștii dvs. ce cărți a scris Ileana Vulpescu, că nu știau zilele trecute”, a adăugat fostul ministru al Turismului.

„Dna Grapini, sunt convins că ați fi fost un bun profesor de jurnalism”, a replicat Cristian Preda.

Maria Grapini a fost adesea taxată de presă pentru greșelile de gramatică pe care le face, inclusiv în scris. 

Fostul ministru pentru Mediul de afaceri şi Turism a venit la un moment dat cu explicaţii, după ce presa a semnalat mai multe erori de gramatică în postările sale pe o reţea de socializare. Într-un interviu pentru „Adevărul”, ministrul a spus că greşelile au fost făcute din grabă și că de vină sunt şi noile tehnologii de comunicare, care îi joacă feste. Mai mult, Maria Grapini preciza că a fost olimpică la Limba română.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri