Marian Vanghelie: „Demnitatea mea e atat de mare, încât vreau să mi-o iau înapoi”

Data publicării:
lansare vanghelie 06 INQ Marian Vanghelie
Foto: Inquam Photos

„Demnitatea mea e atat de mare, încât vreau să mi-o iau înapoi. Nu mi-o poate lua DNA”, spune Marian Vanghelie.

Anchetatorii spun că angajaţi ai primăriei sectorului 5 i-ar fi dat lui Marian Vanghelie date personale ale cetăţenilor, de la cod numeric personal până la adresă. Identitatea oamenilor ar fi fost folosită de Marian Vanghelie pentru lista de semnături de care avea nevoie ca să candideze din nou la primărie.

„Este o minciună. Nu mi s-a dat nicio listă, nu am nevoie de nicio listă. Am colegi din cadrul Consiliului local are nu am nicio legătură, care mi-au strâns semnături prin sindicate, prin școli, prin reprezentanții de străzi și așa mai departe”, spune Marian Vanghelie.

Anchetatorii mai spun că funcţionari ai Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Sectorului 5 ar fi acordat certificate de handicap unor oameni care, potrivit legii, nu ar fi trebuit să beneficieze de ele.

În acest mod, funcţionarii primăriei făceau rost de date personale pentru a strânge numărul minim de semnături prevăzut de legea electorală, potrivit procurorilor.

DNA nu îmi mai poate opri candidatura. Vă asigur și îi asigur și pe cetățenii sectorului 5 că voi candida primar indiferent de formele de intimidare care se încearcă asupra mea”, spune Marian Vanghelie.

Bazele de date paralele erau folosite în unele cazuri pentru organizarea unor evenimente politice, iar procurorii anticorupţie spun că în cadrul lor unii cetăţeni din sectorul 5 erau recompensaţi cu telefoane mobile, mese la restaurant sau chiar excursii.

Marian Vanghelie a vizitat sediul DNA cu doar o zi înainte, când a aflat că este cercetat pentru abuz în serviciu. Este acuzat că a dat, cu dedicaţie, două contracte de salubrizare. Era foarte optimist în legătură cu rezultatul alegerilor locale.

Cred că o să câştig cu 70 la sută. Cum să nu rămân în cursă? Nu mă sperie pe mine nimic”, spunea Marian Vanghelie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri