Mihai Călin: La condamnarea lui Dragnea „lumea a izbucnit în urale de parcă ar fi dat gol România în finala Campionatului Mondial”

Data actualizării: Data publicării:
mihai-calin-in-fata-ta-digi24

Actorul Mihai Călin, invitatul emisiunii „În fața ta” de duminică, de la Digi24, a povestit cum a trăit momentul în care a fost condamnat Liviu Dragnea la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. El a mai povestit și cum a ajuns să se înscrie într-un partid politic, după ce a început să protesteze, și cum își crește copilul.

Pe 27 (mai - n.red.) am avut o filmare. Când m-am dus la filmare nu se anunțase sentința. Toată lumea cu care m-am întâlnit la acea filmare se saluta... După Paști nu te mai saluți cu Salut, Bună, Noroc! Ce mai faci? Ci cu Hristos a înviat! Toți oamenii cu care m-am întâlnit mă salutau așa: Uh, am scăpat! Sau: E bine, nu? O mare masă de oameni înțeleg în sfârșit să fie împreună”, a spus Mihai Călin.

„Când s-a dat sentința toată lumea a luat pauză și se asculta la aparat citirea sentinței. Toată lumea din zona aia a izbucnit în urale de parcă ar fi dat gol România în finala Campionatului Mondial. Așteptarea e mare, eliberarea a fost mare, bucuria a fost mare. (...) Pericolul ăsta este: să credem că gata, s-au rezolvat lucrurile. Păi nu s-au rezolvat. Cum să se rezolve? S-au rezolvat în conștientizarea faptului că și cei mai puternici și mai abuzivi oameni din România pot ajunge la pușcărie. Dar asta a mai fost în România. Cu Adrian Năstase”, a mai spus actorul.

Mihai Călin: „I-am spus fiului meu ce mi-a zis și mie tata: Eu n-o să-ți pun niciodată pile”

Actorul a vorbit la emisiunea „În fața ta” și despre fiul său și cum i-a explicat situația din societate.

„I-am spus că se pot întâmpla accidente la un moment dat să ia puterea o haită de neisprăviți, de ticăloși. Dar asta nu înseamnă că tu nu poți să-ți construiești o viață frumoasă, să înveți să gândești, să interacționezi, să iubești, indiferent de cine ajunge la putere. Nu banul dă valoarea. Fenomenul Becali este foarte puternic în societatea românească, un om plin de bani, necioplit, foarte mediatizat în societatea româneacă, indiferent ce ar face. I-am spus ce mi-a zis și mie tata: Eu n-o să-ți pun niciodată pile. Niciodată! Mai bine să ajungi un muncitor, un bucătar, important e să ajungi să faci ceea ce-ți palce să faci. Și atunci vei fi un om fericit”, a spus Mihai Călin.

El a povestit și că nu și-a educat copilul pentru a pleca din țară.

„Noi nu l-am educat pe băiatul nostru în ideea de a pleca. Deloc. Probabil va pleca să studieze afară, dar cu dorința de a se întoarce. Noi trebuie să facem tot efortul să-i aducem în țară pe tinerii care au plecat la studii. E treaba noastră cum le curățăm pe aici locul”, a subliniat el.

Mihai Călin: „E prea puțin doar să votezi”

El s-a înscris într-un partid politic, însă nu intenționează să candideze.

România arată diferit ca speranță a oamenilor. O mare masă de oameni înțeleg în sfârșit să fie împreună. Trebuie să fie responsabili, mai mult decât doar să voteze. Treaba mea e să fiu atent în continuare, să nu mă intereseze doar de familiuța mea micuță. Eu cunosc oameni care s-au implicat în politică, foarte bine aranjați financiar. Ei au spus: ies din curtea mea cu mașina și tot în lipsa de infrastructură trebuie să circul”, a declarat actorul pentru Digi24.

„Mie nu-mi pasă de imaginea mea”, spune el, „nu mi-am construit niciodată o imagine”. „Ni s-a trasat o linie de cod pe creier: politica e o curvă, ca să faci politică trebuie să fii șmecher, politica e arta compromisului. Am vrut să lupt împotriva acestei propagande maligne cum că toți sunt la fel. Nu suntem la fel”, a punctat el.

Amintirea lui Mihai Călin din comunism: „Dar nici pâine nu mai e în țara asta?”

Actorul a povestit și o întâmplare din comunism, iar la Revoluție avea 21 de ani.

Când eram la grădiniță, în grupa mare, aveam vreo șase ani și educatoarea l-a chemat pe tata - asta se întâmpla în '73 - și i-a spus:

- „Aveți grijă ce vorbiți acasă”. 

- „Da' de ce?” 

- „Păi Mihăiță a zis o chestie astăzi… Uitați, noi avem un băiețel care mănâncă foarte mult. Și s-a îngrășat foarte mult. Și l-au obișnuit și părinții acasă să mănânce mult. Și cere supliment. Și i-am dat supliment de mâncare. Și după ce i-am dat al doilea supliment de mâncare a mai cerut și pâine. Și i-am dat și pâine. Și i-am dat și pâine. Și iar a cerut pâine. Și i-am spus că nu mai avem, ca să înțeleagă, ca să nu mai mănânce. Și atunci Mihăiță a zis: Dar nici pâine nu mai e în țara asta?Evident că eu auzeam chestii în casă”, a povestit actorul.

Urmăriți întreaga emisiune aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri