Militari din MAI și MApN, suspectați de contrabandă

Data publicării:
DGA

Lucrători ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) au descins, joi dimineață, la mai multe adrese din judeţele Bihor şi Hunedoara, la persoane suspectate de contrabandă cu ţigări din Serbia şi Ucraina. Între cei investigaţi de ofiţerii de la DGA se află şi cadre militare din Ministerul de Interne şi Ministerul Apărării Naţionale.

Cauza a fost înregistrată ca urmare a sesizării din oficiu a ofițerilor D.G.A. – S.J.A. Bihor, fiind vizate cadre militare din M.AI. și M.Ap.N. alături de alte persoane civile care sunt suspectate de implicarea în activități de contrabandă cu țigarete de proveniență Serbia și Ucraina, precizează un comunicat.

Perchezițiile se desfășoară sub coordonarea unui procuror desemnat din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj. La percheziții participă lucrători de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciile Județene Anticorupție (S.J.A.) Bihor și Hunedoara. Perchezițiile vizează domiciliile, dar și autovehicule ale suspecților.

După finalizarea perchezițiilor domiciliare, persoanele vizate vor fi duse cu mandate de aducere pentru audieri în fața procurorului militar.

La operațiune participă agenți ai Inspectoratului de Poliție Județean Bihor și jandarmi din cadrul I.J.J. Bihor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri