Mircea Băsescu poate fi eliberat condiționat. Decizia nu este definitivă

Data actualizării: Data publicării:
mircea basescu captura (1)

Magistrații de la Judecătoria Medgidia a decis, joi, că Mircea Băsescu poate fi eliberat condiționat. Decizia nu este defintivă și, cel mai probabil, va fi contestată de procurorii DNA.

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv în luna iunie a acestui an, de Curtea de Apel Cosntanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel.

Mircea Băsescu este încarcerat la Poarta Albă. Are peste 60 de ani și a stat aproape un an în arest preventiv și la domiciliu.

Instanţa a păstrat astfel decizia dată iniţial de Tribunalul Constanţa, în ianuarie 2016.

În acelaşi dosar, Marian Căpăţănă, a primit trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit 250.000 de euro de la denunţătorul Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de Sandu Anghel (tatăl lui Florin Anghel), precum şi a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obţine o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri