Mușamalizare în Poliție? De ce un dosar care îl privea pe polițistul agresor a fost tergiversat

Data actualizării: Data publicării:
2018-01-08 suspect pedofilie-1641
FOTO: Inquam Photos / George Calin

Agentul de la Rutieră ar fi fost scăpat într-unul din dosare de colegii lui poliţişti de la Secţia 18 şi de la Control Brigadă Rutieră. Este ceea ce spun procurorii de la Sectorul 5 ca explicație pentru tergiversarea unui dosar penal.

Este vorba de o plângere depusă de o femeie în decembrie 2016, care a reclamat faptul că a fost agresată sexual în scara unui bloc de către același polițist care acum este arestat preventiv pentru agresarea sexuală a unor minori.

Acesta ar fi fost prins asupra faptului chiar de către soțul femeii, care a fost, de altfel, și cel care l-a predat organelor de poliție, la Secția 18 din București, acolo unde s-a și înregistrat un dosar penal in rem pentru această infracțiune (agresiune sexuală). Polițiștii de la această secție au demarat cercetările sub supravegherea procurorilor de la Parchetul Sectorului 5. Au mers să verifice dacă blocul unde a avut loc agresiunea avea camere de supraveghere, au discutat cu administratorul blocului, dar acesta le-a spus că sistemul nu este funcțional, așa că polițiștii de la această secție au făcut o propunere de clasare a cercetărilor în dosarul respectiv. Însă, în propunerea respectivă, spun procurorii de la Parchetul Sectorului 5, nu era menționată calitatea de polițist a celui reclamat.

Înainte de procurorul de caz să confirme propunerea polițiștilor, la Parchet a sosit o solicitare de a da relații în legătură cu stadiul respectivei anchete, o solicitare semnată de reprezentanții Brigăzii Rutiere București, acolo unde bărbatul lucra la momentul respectiv. Abia atunci procurorii au făcut legătura și au cerut date suplimentare de la Brigada Rutieră și așa au aflat că lucrează acolo, deci nu polițiștii de la Secția 18 ar fi trebuit să se ocupe de această anchetă, neavând această competență, prin lege. Așa se face că dosarul a fost trimis abia în iulie 2017 la Biroul de Control Intern al Brigăzii Rutiere.

Până acum, din informațiile Digi24, procurorii nu au primit o propunere cu privire la soluționarea acelei anchete, iar dosarul este în continuare în faza de cercetare cu privire la faptă.

Între timp, polițistul a fost pus oficial sub acuzare într-un al treilea dosar penal pentru agresiune sexuală. Este vorba de o faptă din anul 2009, când victima a fost o fată de 14 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri