Noi acuzații în dosarul „Colectiv”

Data publicării:
Interior Colectiv dupa incendiu 9 -1

Pe numele celor șase persoane inculpate în dosar pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă sunt aduse noi acuzații de vătămare corporală, asta pentru că și alte persoane au depus plângeri după formularea acuzațiilor.

Procurorii de la Parchetul General îi acuză și că nu au respectat normele de protecție și sănătate a muncii, o extindere așadar a acuzațiilor. Toți cei șase vor ajunge astăzi, rând pe rând, la Parchetul General pentru a li se aduce la cunoștință acest apt.

La finalul lunii trecute, judecătorii au decis ca patronii clubului Colectiv - Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu - urmează să fie cercetați în libertate, sub control judiciar.

Aceeași măsură a fost dispusă și pe numele reprezentanților firmei de artificii - Daniela Niță (administrator), Cristian Niță (director) și Viorel Zaharia (pirotehnist).

Procurorii de la Parchetul General susțin că incendiul de la Colectiv s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spațiul respectiv au încurajat și permis accesul unui număr de oameni mult peste limita admisă a clubului, în condițiile în care nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență, precum și desfășurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condițiile amenajării interioare improprii unor astfel de activități, caracterizate prin existența unor materiale ușor inflamabile, montate cu încălcarea dispozițiilor legale și pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor și pentru izolare fonică pe stâlpii de susținere, pereți și tavan, respectiv perete antifonat), cu consecința morții și vătămării corporale a mai multor persoane aflate în local.

Citiți și

O firmă obscură de apartament vrea să construiască un monument anticorupție

Raport final în ancheta #Colectiv: Flăcările s-au propagat mai repede decât se credea

Comemorare la cinci luni de la incendiu: "Românii au uitat de Colectiv"

FOTOGALERIE. Cum arăta clubul Colectiv după incendiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri