Noi cereri de suspendare a OUG 14, în instanță

Data actualizării: Data publicării:
dosare-1

În instanță au fost depuse noi cereri de suspendare şi anulare a Ordonanaţei 14, care a abrogat controversata OUG nr. 13 de modificare a Codului penal și Codului de procedură penală. În ultimele două zile, la Curtea de Apel Constanţa au fost înregistrate două dosare.

 

Ordonanţa a fost contestată de fostul primar al oraşului Năvodari, Nicolae Matei, condamnat anul trecut la un an şi şase luni de închisoare cu executare.

DNA l-a cercetat şi l-a trimis în judecată pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu în formă continuată - tentativă la infracţiunea de abuz, dare de mită şi constituiere de grup infracţional organizat. A fost, însă, eliberat în august, anul trecut.

Acum, fostul edil a depus două cereri de suspendare şi anulare a Ordonanţei 14, care încă nu au primit termen de judecată.

Dosarele au fost înregistrate după ce, miercuri, OUG14 a fost atacată la Curtea de Apel București. Au fost depuse două sesizări, prin care se cere suspendarea și anularea OUG nr. 14, implicit a efectelor ei.

O primă sesizare a fost făcută de Luiza Căzănescu, acuzată de complicitate la abuz în serviciu și condamnată în prima instanță la trei ani și două luni de închisoare. Demersul a fost făcut pe 10 februarie, iar dosarul se află la Secția a VIII-a contencios administrativ și fiscal.

O a doua sesizare a fost depusă, tot pe 10 februarie, de SC Luisa Casa de Modă SRL, firmă la care Luiza Căzănescu era administrator la data comiterii faptelor de care este acuzată de procurori.

Luiza Căzănescu a fost trimisă în judecată de DNA, pe 3 decembrie 2010, alături de alte cinci persoane, pentru prejudicierea SC Asigurare Reasigurare ARDAF SA - Sucursala Dâmbovița cu suma totală de 1,85 milioane euro. Luiza Căzănescu era administrator al societății la momentul comiterii faptelor imputate.

La dezbaterea publică pe tema Ordonanței 13, în 30 ianuarie, aceasta îi spunea lui Florin Iordache, pe atunci ministru al Justiției: „Vă rog să fiţi bărbat de stat, să promovaţi aceste ordonanţe de urgenţă, să vă gândiţi la populaţie, să vă gândiţi că oamenii de afaceri români au fost distruşi şi li s-au înscenat dosare”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri