Parchetul General aşteaptă noi analize în dosarul Hexi Pharma

Data publicării:
augustin lazar propunere procuror general agerpres 8458844-1

Augustin Lazăr, procurorul general al României: „Vom avea un comunicat de presă care va preciza tipul de examinări ştiinţifice care se vor efectua în cauză. Respectiv examinări fizico-chimice la un institut românesc.

Reporter: Aceste analize sunt suplimentare datelor pe care le-aţi primit până acum?

Sigur că da. Se efectuează aceste examinări care sunt importante pentru completarea urmăririi penale. De altfel în cauză se administrează un volum considerabil de acte de urmărire penală care vor clarifica situaţia”.

Tot astăzi, insolvenţa Hexi Pharma ajunge din nou în atenţia judecătorilor. Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti trebuie să ia o decizie în privinţa solicitării depuse de companie săptămâna trecută. Procesul de astăzi are loc după ce, ieri, Judecătoria Sectorului 5 a aprobat o cerere a procurorilor şi a interzis orice procedură privind intrarea în insolvenţă a companiei.

Comunicatul Parchetului General:

În continuarea cercetărilor efectuate în cauza cunoscută generic sub denumirea Dezinfectanţii utilizaţi în spitale, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus efectuarea a două constatări tehnico-ştiinţifice asupra produselor Hexi Pharma. Totodată, procurorii efectuează şi alte acte de urmărire penală care nu pot fi făcute publice în acest stadiu al anchetei.

În cauză, a fost admisă de către instanţa de judecată cererea procurorilor, fiind dispusă faţă de Hexi Pharma, pentru o perioadă de 60 de zile, interdicţia iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare a persoanei juridice, suspendarea procedurii de dizolvare sau lichidare, interdicţia iniţierii fuziunii, a divizării sau a reducerii capitalului social al persoanei juridice, interzicerea înstrăinării activelor societăţii, interzicerea plăţilor şi transferurilor băneşti, cu excepţia celor necesare pentru plata utilităţilor şi a salariilor, interzicerea producerii şi comercializării de produse biocide. De asemenea, procurorii au încunoştiinţat instanţa învestită cu soluţionarea cererii de declarare a insolvenţei cu privire la măsurile preventive dispuse de Judecătoria Sectorului 5”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri