Percheziții la Academia Navală din Constanța

Data actualizării: Data publicării:
academia

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins, în această dimineaţă, la Academia Navală din Constanţa. Este un dosar nou în care sunt investigate presupuse aranjamente pentru promovarea unor examene.

Sunt în desfășurare nu mai puțin de șapte percheziții. Sunt vizate trei cadre didactice și unii studenți ai Academiei, bănuiți de luare și dare de mită în cursul acestui an. Banii s-ar fi dat de către studenți pentru a promova mai multe examene.

„Procurori militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție comise în cursul anului 2016. În cursul zilei de 10 noiembrie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 7 locații situate în județul Constanța, din care trei locații sunt situate în sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane”, se arată într-un comunicat al DNA.

La finalul perchezițiilor, audierile se vor face la sediul DNA din Capitală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri