Plângerea împotriva lui Timmermans. CTP: „Au înfipt zambila în colivă ca să dea bine la popor”

Data actualizării: Data publicării:
cristian tudor popescu ctp digi24

Plângerea penală depusă de un site apropiat PSD și înregistrată de secția specială pentru investigarea magistraților împotriva mai multor oficiali europeni și procurorului general al României a fost făcută „să dea bine la popor”, a spus la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Știa d-na Florea și știa dl Stan că demersul e ridicol la nivel european? Eu zic că da. E exclus că această doamnă, în ciuda orientării politice și ordinelor pe care le execută, în mod clar, nu poate să nu cunoască, să nu știe, în calitate de procuror, de jurist, obligațiile României în raport cu tratatele semnate cu UE și să nu știe că, așa cum președintele Iohannis nu poate fi cercetat până nu-și termină mandatul sau un parlamentar nu poate fi cercetat dacă nu aprobă Parlamentul – există un sistem de imunități. În mod normal, această plângere trebuia respinsă”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Având în vedere că Timmermans este olandez, jurnalistul a recitat dintr-o poezie scrisă în anii 50 de Radu Boureanu: „Din Amsterdam, din Rotterdam, grași olandezi priveau pe geam”.

Versurile „se înscriu în răstirile la Vest, la imperialiști, ale acelor ani. Ce voiau să transmită versurile astea? Că olandezii grași, îmbuibați, spre deosebire de noi, care muncim, stau plictisiți, bolnavi de spleen, n-au chef de nimic, nu muncesc, stau în castele. Același lucru s-a dorit cu această plângere, să se spună: uite ce tari suntem noi! Uite că noi putem să le spunem.

E o secție românească, nu se mai pune aici problema că e parchet, că e secție specială. E o secție românească, îl trage de răspundere pe dl Timmermans. Au înfipt zambila în colivă ca să dea bine la popor”, a spus Cristian Tudor Popescu.

EL a vorbit și despre repetatele solicitări făcute de secția specială pentru preluarea dosarului Tel Drum de la DNA, motivând că în acest dosar „deoarece unele dintre persoanele împotriva cărora se efectuează urmărirea penală au calitatea de magistrați”.

Ce face această secție inventată de dl Tudorel Toader nu s-a făcut nici în comunism. Dorind să ia acum cu japca, prin încercări succesive – asta e teribil – fac această încercare ca și cum toată funcționarea acestei secții depinde de preluarea dosarului Tel Drum. Probabil să și depinde, trebuie să-și dovedească utilitatea. E un dosar de fraudare de fonduri europene în care e implicat Liviu Dragnea”, a spus el.

Jurnalistul mai spune că reprezentanții secției speciale puteau să ceară informații de la DNA, dacă aveau nevoie de ele într-un dosar pe care îl instrumentează, dar nu să ceară dosarul cu totul.

În acest dosar nu poate să intre nici procurorul ierarhic superior, dar poate să intre această secție inventată, care încalcă de fapt independența procurorului de caz. Despre asta este vorba aici. Nici în comunism nu se întâmpla așa ceva. Sare peste comunism ce face acum acest ins cu secția asta. Nu știu unde ne ducem. Acum ne-am dus înainte de anii 50. Nu știu unde ne ducem. Înainte de Evul Mediu?”, a adăugat el.

Citiți și: CTP: Oprișan este Stalinul lui Dragnea. De ce jurnalistul compară PSD cu Pro TV

 Reacție dură a lui CTP după ce Ciorbea a spus: „Avem, har Domnului, destule persoane cu dizabilităţi”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri