Premierul Grindeanu susţine desecretizarea arhivei SIPA

Data publicării:
grindeanu la ministerul sanatatii

Premierul Sorin Grindeanu susţine desecretizarea arhivei SIPA, dar nu în orice condiţii. Crede că e nevoie de o evaluare a documentelor fostului serviciului secret de la Justiţie. Premierul aşteaptă ca ministerul să stabilească exact ce categorii de documente există în arhivă.

Eu susţin desecretizarea şi o spun cât se poate de direct, respectând legea. Există, probabil există, nu ştiu, diverse nivele de secretizare ale acelor documente aflate în arhivă. Nu știu să vă spun amănunte. I-am cerut d-lui ministru să strângă date.  Şi dânsul susţine acest lucru. Ba mai mult, eu cred că e bine să ştim şi cei care în această perioadă, ăsta e un lucru pe care trebuie să îl facă domnul ministru şi îl va face, au avut acces la această arhivă. Ne intersează din ce perspectivpă sau de ce susţin acest demers? Pentru că tebuie să terminăm o dată cu aşa-zisele sperietori, himere pe care diverşi le au şi cel mai bine este asta, respectând, cum am spus, procedurile legale. Şi am convingerea că le va respecta. Deci, în concluzie, susţin”, a declarat, joi, premierul Sorin Grindeanu.

Au avut poziţii pe acest subiect şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi fostul ministru, Robert Cazanciuc.

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a precizat joi dimineață că, în momentul de faţă, se documentează cu privire la arhiva fostului serviciu secret din minister. El a mai explicat că dacă vor fi găsite secrete de stat în arhivă, acestea nu vor putea fi desecretizate de către Ministerul Justiţiei. În ceea ce-l privește pe Robert Cazanciuc, el este de părere că ar fi nevoie de o discuție în CSAT.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri