Preşedintele CJ Ilfov scapă de dosarul DNA. Reacția lui Marian Petrache

Data actualizării: Data publicării:
170217_DNA_MARIAN_PETRACHE_02_INQUAM_Liviu_Florin_Albei

Procurorii anticorupţie au clasat dosarul deschis pe numele lui Marian Petrache, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov. Au ajuns la concluzia că fapta nu există.

Acesta a fost pus sub învinuire la începutul anului trecut pentru luare de mită şi şantaj. Concret, Marian Petrache era acuzat că în anul 2008 a primit de la primarul unei localităţi din judeţul Ilfov peste 55 de mii de lei, bani folosiţi pentru achitarea unor sejururi în Monte Carlo şi Saint Moritz.

În plus, organizaţia judeţeană a PNL pe care o conducea ar fi fost finanţată cu 10 mii de euro, fără ca banii să fie înregistraţi în contabilitate.

În schimb, Marian Petrache ar fi făcut presiuni asupra prefectului să nu semneze documentele prin care mandatul de primar al celui care ar fi plătit mita să fie întrerupt pe motiv că acesta şi-a schimbat domiciliul.

După anunțul clasării dosarului, Marian Petrache a reacționat printr-o postare pe pagina sa de Facebook. Lupta pentru corupție trebuie să continue, dar trebuie să existe și o lege a răspunderii magistraților, spune el.

„În România a fost și încă este corupție și lupta împotriva corupției trebuie să continue. În același timp, consider că nu trebuie să fie făcute abuzuri asupra niciunui om, indiferent dacă este sau nu om politic. Acesta este motivul pentru care nu vreau să dezvolt, nu vreau să se interpreteze. Eu fiind om politic și întâmplându-mi-se ce mi s-a întâmplat, nu vreau să se tragă concluzia că lupta împotriva corupției nu este necesară. Însă este nevoie și de o lege a răspunderii magistraților, la fel cum procurorii trebuie sprijiniți printr-o legislație adecvată în lupta împotriva corupției”, a scris el.

PNL, din care face și Petrache, a contestat la Curtea Constuțională legea privind statutul judecătorilor și procurorilor, în care sunt incluse și prevederi privind răspunderea magistraților.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri