Probleme la o judecătorie din Brăila: Avea doi magistraţi - unul s-a pensionat, unul e în concediu de creştere a copilului

Data publicării:
judecatorie

Pentru orice problemă care trebuie rezolvată în instanţă, cei aproape 50.000 de oameni care aparţineau de Judecătoria Însurăţei trebuie să meargă acum la peste 50 de kilometri depărtare, la Brăila sau Făurei.

Florentina Carsote, viceprimarul oraşului Însurăţei: „În anul 2015 din câte ştiu, la Judecătorie au fost soluţionate aproximativ 3.800 de dosare. Ceea ce arată faptul că se lucrează foarte bine şi că oamenii chiar au nevoie şi vin aici să-şi rezolve problemele”.

Sesizat de Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Justiţiei a decis să suspende activitatea Judecătoriei, pentru că ultimii doi magistraţi care lucrau aici nu mai vin la serviciu. Unul s-a pensionat, iar altul a intrat în concediu de creştere a copilului.

Marin Tudose, prim-procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Însurăţei: „Noi ca Parchet funcţionăm în continuare, ne facem datoria în continuare repartizând dosarele în funcţie de noua arondare teritorială, către Judecătoria Brăila şi Judecătoria Făurei.”

Ministerul Justiţiei vrea chiar să propună desfiinţarea Judecătoriei Însurăţei, pe motiv că sunt şanse mici ca posturile rămase vacante să fie ocupate. Cei zece funcţionari angajaţi aici urmează să fie mutaţi la alte instanţe din judeţul Brăila.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri