Profesor universitar, condamnat pentru o crimă pasională

Data actualizării: Data publicării:
ciocanel

Un profesor de la Universitatea Hyperion a fost condamnat la 18 de ani de închisoare pentru o crimă pasională comisă acum două decenii.

 

Anchetatorii spun că Dan Păcurariu a ucis o tănără profesoară de limba chineză, Mihaela Fulga, care îi fusese studentă şi pentru care făcuse o obsesie. Crima a rămas cu autor necunoscut din 1998.
Fiu al unui fost decan al Universităţii Hyperion, profesorul reuşise cu ajutorul părinţilor săi să construiască un puternic alibi. Tatăl său, Dimitrie Păcurariu (decedat în 2002) a fost istoric şi critic literar, profesor universitar la Universitatea Bucureşti şi la Universitatea Hyperion. Mama sa, Jeanna Păcurariu (decedată în  2014), a fost şefa redacţiei de matematică a Editurii Academiei Române, scrie Adevărul.

În 2016, poliţiştii de la Serviciul Omoruri au redeschis dosarul şi au identificat 67 de martori care l-au incriminat. În plus, anchetatorii au descoperit în locuinţa profesorului un adevărat altar închinat iubitei ucise. Poliţiştii de la Serviciul Omoruri au strâns mai multe probe, unele dintre ele presupunând tehnici moderne de investigaţii. Astfel l-au  identificat pe Dan Păcurariu drept cel care ar fi omorât-o, în iulie 1998, pe profesoara de chineză Mihaela Fulga, în vârstă de 30 de ani, într-o garsonieră din cartierul Titan.

Potrivit procurorilor, în noaptea de 26/27 iunie 1998, în timp ce se afla în locuinţa victimei, Dan Păcurariu a agresat-o pe aceasta cu un corp dur, aplicându-i mai multe lovituri, cauzând astfel zdrobirea craniului. Ăn urma leziunilor grave suferite victima a decedat la scurt timp.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au notat, în referatul cu propunere de arestare, că Păcurariu „ajunsese să o hărţuiască pe victimă, o urmărea la locurile de muncă, pe stradă, o aştepta perioade lungi de timp pe holul blocului, o suna în mod frecvent cu scopul de a verifica unde este şi la ce oră ajunge acasă sau chiar îşi punea studenţii să o urmărească”, scrie News.ro.

Anchetatorii mai menţionează că „sentimentele suspectului se transformaseră într-o obsesie” care l-ar fi împins pe profesor să o omoare pe femeia despre care susţinea mereu că urmează să-i devină soţie.

„Nivelul de exasperare la care ajunsese victima din pricina faptului că era terorizată de către inculpat este reliefat şi de o precizare a martorei F. V., aceasta arătând că fiica sa i-a spus la un moment dat că dacă inculpatul nu o va lăsa în pace, îl va omorî”, au arătat anchetatorii în documentul citat. Procurorii mai menţionează că „de-a lungul timpului, începând cu anul 1995, atitudinea victimei Mihaela Fulga faţă de Păcurariu Dan s-a schimbat, aceasta făcând tot posibilul să se îndepărteze tot mai mult de acesta, însă în acelaşi timp păstrând un oarecare contact pentru a beneficia în continuare de influenţa acestuia şi a familiei sale”. 

Sentinţa de 18 ani închisoare nu este definitivă. Decizia finală va fi dată de judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri