Protest în fața Ministerului Justiției înainte de anunțul lui Tudorel Toader

Data actualizării: Data publicării:
180222_PROTEST_MJ_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam/Octav Ganea

În aşteptarea anunțului făcut de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, mai mulți oameni care o contestă pe Laura Codruţa Kovesi s-au adunat în faţa ministerului. Sunt aceleaşi persoane care au manifestat şi zilele trecute în faţa palatului Cotroceni.

Aproximativ 20 de persoane s-au adunat joi după-amiază în fața Ministerului Justiției. Aceștia contestă actuala funcție pe care o deține Laura Codruţa Kovesi și speră ca în această seară ministrul Justiției să ceară revocarea din funcția de procuror șef al DNA.

180222_PROTEST_MJ_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam/Octav Ganea

În această seară, și-au anunțat prezența pe rețele de socializare la un protest în fața Ministerului Justiției alte câteva zeci de persoane care îl contestă pe ministrul Justiției și care o susțin pe Laura Codruța Kovesi.

În zonă au fost mobilizaţi şi foarte mulţi jandarmi. 

180222_PROTEST_MJ_01_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam/Octav Ganea

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va prezenta, la ora 18.00, Raportul privind activitatea managerială la DNA, la sediul Ministerului Justiţiei. Unii lideri social-democraţi se aşteaptă şi la anunţarea unor măsuri, inclusiv la o propunere de revocare a şefei DNA Laura Codruţa Kovesi, propunere care însă trebuie aprobată de preşedintele Klaus Iohannis. Aceasta în condiţiile în care şeful statului apreciază că nu există motive de revocare a şefei DNA, el subliniind recent că orice astfel de măsură trebuie foarte bine argumentată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri