Raportul Jandarmeriei cu privire la violențele din 10 august ar putea fi desecretizat luna aceasta

Data publicării:
forta jandarmi 20180810_protest bucuresti 10 august_INQUAM_Photos_Octav_Ganea_21
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul de Interne crede că raportul Jandarmeriei din cazul 10 august va ajunge integral la Parchet până de 1 decembrie. Săptămâna viitoare intenționează să ceară structurilor subordonate să desecretizeze piesa lipsă din dosarul instrumentat de DIICOT pentru violențele jandarmilor la mitingul diasporei.

Marcel Vela vrea să facă și un audit la Jandarmerie și în fucnție de rezultate ar putea face și schimbări în conducerea acestei structuri.

Desecretizarea tuturor documentelor întocmite de structurile din Ministerul de Interne legate de evenimentele din 10 august 2018, de la protestul diasporei din Piața Victoriei din București, ar urma să fie decisă de o comisie specială din cadrul ministerului.

Subiectul a mai fost discutat de o astfel de comisie în perioada în care instituția era condusă de fostul ministru Carmen Dan, la scurt timp după evenimentele violente de anul trecut și după ce procurorii de la Parchetul Militar au cerut aceste acte, documente primite parțial desecretizate, în timp ce raportul întocmit de Jandarmerie nu a fost niciodată descretizat.

Procurorii au revenit cu solicitarea însă până acum nu au primit un răspuns favorabil. Asta înseamnă că actele nu pot fi folosite drept probe în dosarul „10 august”, chiar dacă procurorii au acces la ele.

Rămâne de văzut dacă de data aceasta, comisia specială va accepta să le desecretizeze în totalitate, iar acestea să fie folosite în dosar și puse la dispoziția tuturor avocaților și părților vătămate care au formulat plângeri.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri