Reacția Anei Birchall la noile acuzații ale DNA

Data publicării:
ana birchall gov

Ana Birchall, ministru interimar de Justiție, a declarat că este prima dată când aude de noile acuzații ale DNA cu privire la adoptarea Ordonanței de urgență 13 privind modificarea Codurilor Penale și că, din punctul ei de vedere, OUG 13 este un subiect încheiat. 

Nu știu, e pentru prima dată când aud așa ceva. Pentru mine, mandatul meu a fost aici să asigur buna funcționare administrativă a activității curente a Ministerului Justiției. Nu știu despre așa ceva aud pentru prima dată această întrebare. N-a fost o întrebare care să-mi fie semnalată. Nu sunt genul de om care să speculez”, a spus Ana Birchall referitor la dispariția unui document care dădea aviz negativ ordonanței 13. 

De asemenea, întrebată dacă mecanismul de cooperare și verificare (MCV) va fi afectat de OUG 13, Ana Birchall a precizat că din punctul ei de vedere ordonanța 13 este un subiect închis. 

Dosarul deschis de DNA în urma unei sesizări cu privire la ordonanța 13 va fi trimis la Parchetul General, cu noi acuzații. Procurorii au suspiciuni privind sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri. Procurorii au suspiciuni că la Ministerul Justiției a fost distrus un document. Este vorba despre avizul negativ dat ordonanței de Ministerul pentru Relația cu Parlamentul. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri