Rectorul Universității Oradea, reținut de DNA. Ar fi primit mită, printre altele, o icoană

Data publicării:
constantin bungau rector oradea

Constantin Bungău este acuzat că ar fi ajutat un cadru universitar să ocupe un post de profesor la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane.

Măsura reţinerii vine la aproape trei luni de când biroul rectorului Universităţii din Oradea a fost percheziţionat de procurori. Anchetatorii spuneau atunci că este vorba de fapte de corupţie comise în perioada 2015-2016.

În acelaşi dosar sunt cercetaţi şi reținuți decanul Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, Floare Chipea, dar şi profesorul care a promovat concursul în condiţii suspecte, Maria Camelia Dindelegan și soțul acesteia, Vasile Marin Dindelegan. Și ei vor fi propuși pentru arestare.

Potrivit DNA, Floare Chipea a primit de la Maria Camelia Dindelegan, prin intermediul soțului acesteia, foloase în valoare totală de 8.640 lei, constând în plata unor materiale și a manoperei lucrărilor de renovare la locuința familiei decanului, bijuterii din aur, dar și o o pereche de ghete.

La rândul său, în calitate de rector al Universității din Oradea, Constantin Bungău a primit, în decembrie 2015 și ianuarie 2016, foloase în valoare de aproximativ 3.000 lei, constând în două perechi butoni de aur, o icoană argintată, un parfum bărbătesc și o cravată bărbătească.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri