Rompetrol a contestat sechestrul pe rafinărie pus de DIICOT

Data publicării:
ROMPETROL RAFINARE - SITE

Suma este mult prea mare, dar acest sechestru nu este nici măcar unul oportun. Este chiar unul contraproductiv pentru scopul declarat. Va atrage consecinţe economice, inclusiv din perspectiva unor scăderi a taxelor curente care sunt plătite. Plus, buna credinţă a achiţiei făcute de noul investitor. Noul investitor s-a bazat pe nişte acte emise de autorităţi ale statului român în momentul în care a făcut această investiţie. Generează îngrijorări din partea furnizorilor şi din partea finanţatorilor”, a declarat Gabriel Albu, avocatul grupului Rompetrol.

Judecătorii au amânat pentru miercuri luarea unei decizii în acest caz pentru că la instanţă nu a ajuns dosarul de urmărire penală care însumează 3000 de volume şi ocupă un etaj întreg al parchetului.

În acest caz, procurorii au început urmărirea penală faţă de mai mulţi directori şi au obţinut avizul preşedintelui pentru punerea sub acuzare a patru foşti miniştri de finanţe: Sebastian Vlădescu, Gheorghe Pogea, Mihai Tănăsescu şi Dan Ioan Popescu. Acuzaţiile sunt de abuz în serviciu şi complicitate la delapidare.

Citiți și
Rompetrol 2 | Un dosar de 770 de milioane de dolari și cu 14 suspecți
Turnură neaşteptată în ancheta Rompetrol. Miniştrii care l-au ajutat pe Dinu Patriciu să devină mai bogat cu trei miliarde de dolari
Ministerul Energiei s-a constituit parte civilă în dosarul Rompetrol

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri