Sancțiuni la Centrul Psihiatric din Măciuca

Data publicării:
bolnavi

Sancțiuni la centrul de psihiatrie din Măciuca, județul Vâlcea, după ce au apărut în presă imagini cu pacienții tinuți legati. Directorul a fost demis, medicul generalist angajat în centru a fost, la rândul său, sancţionat. Parchetul Vâlcea a deschis, în acest caz, un dosar penal pentru abuz în serviciu, in rem, potrivit Digi24.

65 de pacienţi, inclusiv copii, sunt internaţi la Centrul de Boli Psihice Măciuca. În câteva fotografii apărute pe site-ul tolo.ro, mai mulţi bolnavi apar legaţi de paturi, cu răni pe faţă sau pe picioare. Infirmierele spun că se descurcă greu pentru că trebuie să aibă grijă de mulţi bolnavi, dar spun că nu au legat pe nimeni de pat.

Fotografiile care au apărut pe tolo.ro au produs deja sancţiuni, dar blânde, date de Consiliul Judeţean. Investigaţia locală este în curs de desfăşurare şi trebuie să lămurească şi acuzaţiile că îngrjitorii făceau treabă în curtea directorului, în timp ce pacienţii erau în chingi. Înainte de concluzii, managerul neagă tot, însă există angajaţi care îl contrazic.

Fotografiile apărute în urmă cu o zi pe site-ul tolo.ro au fost făcute acum 10 luni. Între timp, după ce conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea a fost în vizită acolo, paturile de fier pe care dormeau bolnavii au fost înlocuite. Şi au fost date sancţiuni care se pot agrava.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri